Hronika

[ Izvor: N1 ]

07. 07. 2024. 10:40 22

Tepić podsetila Vučića: Samo dan nakon ubistva advokata Ognjanovića rekli ste da imate trag

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na društvenoj mreži X kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre šest godina, dan nakon ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, rekao da ima trag o tom slučaju.

- G-dine Vučiću, dan nakon ubistva advokata Ognjanovića rekli ste da imate trag. A onda 6 godina omerte! Idite na suđenje Dijani Hrkalović da čujete snimak gde je Ognjanović povezuje sa ubistvima, Belivukom, Darkom Elezom… I ubrzo je ubijen. Znate Dijanu? Povezuju je i sa Vama! - napisala je na platformi X.

Podsetimo, na suđenju bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u emitovan je video zapis razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i kriminalca Dragoslava Miloradovića koji su tajno snimani maja 2018, dok je Miloradović bio na merama praćenja. Tužilaštvo tereti Hrkalović da je naredila da se skoro 40 minuta tog snimka iseče i takav dostavi tužiocu, piše N1.

Kako je postupajući tužilac Milenko Mandić naveo, snimak koji je emitovan u sudnici je takav dostavljen tužilaštvu, jer je verovatno neko od službenika saznao da je naređeno da se dostavi skraćena verzija, "pa je ipak dostavio ceo da bi zaštitio sebe".

Na snimku razgovora iz operativne obrade "Mangusta" se čuje da advokat Dragoslav Miša Ognjanović Dragoslavu Miloradoviću, inače kumu Luke Bojovića, govori da je dobio informaciju koju je preneo dalje i da je "Dijana imala sastanak sa kriminalcem Darkom Elezom u Novom Sadu".

U tom razgovoru advokat pominje i slučaj ubistva "na šinama" i govori "od sedam mesta, ostala su dva. Znam pouzdano da je ona radila. Da je sto advokata radilo, ne bi mogli. Znaš ko ga je branio? Dejan Lazarević".

U optužnici se objašnjava da Ognjanović govori da je Hrkalović tražila da se obrišu pojedini snimci sa nadzornih kamera koje su snimile ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u januaru 2017. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati