Fudbal

Direktno.rs

05. 10. 2024. 17:44 0

Leverkuzen šokirao navijače, Dortmund ostao praznih šaka

Fudbaleri Kila napravili su možda i najveće iznenađenje od starta nove sezone Bundeslige. Oni su uspeli da na "Baj areni" izbegnu poraz od aktuelnog šampiona Nemačke Bajer Leverkuzena iako su gubili sa 2:0 od četvrtog minuta meča. Na kraju je rezultat bio 2:2.

Ovaj kiks Leverkuzena je koštao ovaj tim da se izjednači na tabeli sa Bajernom, tako da sada ekipa Vensana Kompanija ima priliku da pobedom u ovom šestom kolu pobegne aktuelnom šampionu na pet bodova.

Trebalo je "farmaceutima" svega osam minuta da postignu dva gola. Prvo je Bonifejs pogodio posle četiri, a već posle osam Leverkuzen je imao dva gola prednost jer je Jonas Hofman duplirao vođstvo svoje ekipe.

I tada gotovo da nikome na stadionu, pa ni svakom navijaču ekipe Ćabija Alonsa, nije ličilo da bi igrači Leverkuzena mogli da se bore za pobedu na ovom meču.

Prvo je Genšvil u nadoknadi vremena prvog poluvremena smanjio prednost domaćih, da bi Arp šokirao navijače Leverkuzena i doneo izjednačenje u 69. minutu meča - 2:2.

Union Berlin igra dobar fudbal od starta sezone, a to su sada osetili i igrači Borusije Dortmund, koji su na gostovanju u glavnom gradu Nemačke poraženi sa 2:1.

Tim čiji se stadion nalazi u berlinskoj šumi napravio je veliko iznenađenje, jer je na svom terenu bio bolji od "milionera". Deluje da su se izabranici Nurija Šahina istrošili na utakmici protiv Seltika u Ligi šampiona, gde su samo za poluvreme postigli šest golova, pa im je nedostajalo municije za duel sa Union Berlinom.

Dobru igru ekipe iz prestonice Nemačke naplatio je Kevin Foht, jer je sa bele tačke u 26. minutu doveo svoj tim do prednosti.

Pred kraj prvog dela igra Jorbi Fertesen je na asistenciju Rotea povećao prednost Union Berlina, koji je tako sa kapitalom od 2:0 otišao na obavezan odmor.

U drugom delu meča bilo je očekivano da Dortmund krene dosta jače ja golu domaćih i pokuša da spasi šta se spasti mora.

Nadu da bi mogli da izbegnu poraz u Berlinu, igračima u žutim dresovima je dao Rajerson koji je smanjio prednost u 62. minutu.

Uveo je potom Šahin Malena i Nemeku, kako vi svim silama napao gol protivnika i došao do izjednačenja.

Međutim, promene rezultata nije bilo pa je tako Dortmund upisao drugi poraz od starta sezone. Sa druge strane, Union Berlin je sjajno odgovorio na poraz u prošlom kolu od Menhengladbaha i tako upisao treći trijumf od starta nove sezone u Bundesligi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati