Svet

[ Izvor: Mediji ]

05. 10. 2024. 17:08 5

Automobil udario i ubio medveda KOJI JE JEO PALAČINKE

Automobil je udario i usmrtio mrkog medveda koji je pokušavao da pojede palačinke bačene pored auto-puta u Nacionalnom parku Grejt Smoki Mauntins u američkoj saveznoj državi Tenesi, saopštila je Nacionalna služba parkova.

Grupa za zaštitu i spasavanje medveda saopštila je da se incident dogodio u blizini grada Taunzend, prenosi "Skaj Njuz".

Oni su naveli da je reč o mužjaku medveda koga je papirni tanjir sa palačinkama izbačen iz nekog vozila privukao tako blizu prometnog auto-puta.

Aktivisti za zaštitu životinja pozvali su vozače i posetioce parka da na bezbedan način bace otpad u područjima gde žive mrki medvedi.

Američka nacionalna služba parkova navela je na svom sajtu da je Nacionalni park Grejt Smoki Mauntins jedno od najvećih zaštićenih područja gde mrki medvedi mogu da žive u prirodnom okruženju.

Kako su dodali, u parku živi oko 1.900 medveda.

Ova služba propisala je novčane kazne do 5.000 dolara ili zatvor u trajanju od šest meseci za one koji bacaju smeće, hrane medvede, ili ostavljaju hranu na nepropisan način.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati