Zdravlje

Direktno.rs

05. 10. 2024. 17:51 1

Žena sa dve materice rodila blizance! Neverovatan fenomen koji se dešava "jednom u milion"

Žena sa retkim stanjem dve materice rodila je blizance, po jednog iz svake materice, prošlog meseca u bolnici na severozapadu Kine, prema zdravstvenim zvaničnicima i državnim medijima.

Majka, koja je identifikovana samo kao njeno prezime Li, dočekala je dečaka i devojčicu carskim rezom, saopštila je Narodna bolnica Sian u provinciji Šanksi, nazvavši to pojavom „jedan u milion“.

 - Izuzetno je retko da su blizanci začeti prirodnim putem u svakoj šupljini materice, a još ređe da se nose do poroda - saopštila je bolnica na svom zvaničnom nalogu na kineskoj platformi društvenih medija nalik Ks-u Veibo 18. septembra.

Prema bolnici, novopečena majka je rođena sa dva grlića materice i dve materice, stanje zvano "uteralni didelfis" koji se nalazi kod oko 1 od 2.000 žena.

Ljudi oduševljeni

Njena priča je osvojila kineske društvene mreže i postala tema u trendu, sa više od 50 miliona pregleda poslednjih dana, a mnogi korisnici dele poruke strahopoštovanja.

"To je čudo!" jedan korisnik je napisao, dok je drugi rekao: „Kamo sreće!“. Neki su izrazili zabrinutost za majku, a jedan korisnik je napisao „ovo mora da je bilo teško i opasno za nju!“

Činilo se da je Liina priča pokazala srećan ishod nakon što se suočila sa takvim okolnostima, a bolnica je otkrila da je pobacila prethodnu trudnoću.

Ali u januaru, Li je ponovo zatrudnela i tokom ranog ultrazvuka otkrila da ne očekuje samo jedno dete već blizance – po jedno u svakoj materici.

Posle "bliskog i strogog" medicinskog nadzora, "uspešno" je rodila dečaka i devojčicu, saopštila je bolnica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati