Kuhinjica
21. 11. 2024. 07:00 1
Recept za rusku salatu sa jabukama! Gosti će biti oduševljeni
Ruska salata je jedno od najpoznatijih jela koje se priprema za različite prilike, a dodavanjem hrskave jabuke, možete joj dati potpuno novi, osvežavajući ukus.
Dodavanjem hrskave jabuke, salata dobija osvežavajući i jedinstveni ukus koji savršeno balansira bogatstvo majoneza i povrća.
Jabuka unosi blagi, ali upečatljiv slatko-kiselkasti ton, koji kontrastira kremastoj teksturi salate, plus bude hrskavija.
Ovaj dodatak učiniće vašu rusku salatu još zanimljivijom i punijom ukusa, pružajući joj osvežavajući završni akcenat.
Sastojci:
5 kuvanih krompira
6 kuvanih jaja
2 kisela krastavca
2 kuvane šargarepe
2 kisele jabuke
200 g graška iz konzerve
250 g šunke
200 g majoneza
2 kašike limunovog soka
so i biber po ukusu
Priprema:
Za ovu salatu stavite tvrdo skuvajte jaja, pa ih prelijte hladnom vodom. Skuvajte šargarepu i krompir i iseckajte na kockice. Oljuštite jaja i isecite na kockice. Grašak iscedite iz konzerve ili skuvajte sirov.
Isecite krastavce na kockice, kao i šunku. Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice pa ih poprskajte limunovim sokom. Umešajte u sastojke so, biber i majonez, pa dobro izmešajte. Držite u frižideru do serviranja.
Komentari 1
ostavi komentar