Region

[ Izvor: Mediji ]

05. 10. 2024. 19:06 0

Raste broj poginulih u BiH: Pronađena još dva tela

Prema zvaničnim podacima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenom prostoru porastao je na 18.

Spasioci su, pretražujući terene Konjica i Jablanice, pronašli još dva beživotna tela, jedno u Buturović Polju, drugo na području Donje Jablanice.

Podsećamo, ranije ove subote portparol Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Darko Juka rekao je na konferencji za medije da je u jučerašnjim katastrofalnim poplavama, odronima i klizištima na prostoru Jablanice i Konjica zvanično nastradalo 13 osoba, a da se 10 vodi kao nestalo.

On kaže da su neke osobe više puta prijavljivane kao mrtve, što je dovelo do zabune u ukupnom broju žrtava.

- Juče se spominjala brojka od 16 osoba, koju smo i mi iznosili, međutim dogodilo se da su tri tela dva puta prijavljena od različitih službi, tako da je sada ta brojka korigovana na 13. Od toga je jedna osoba stradala na području Konjica, odnosno Buturović polja, dok je 12 osoba poginulo u Jablanici. Od njih 12 identifikovano je njih 11. Za jednu osobu se još ne zna ko je, te se pretpostavlja da je žitelj Jablanice - rekao je Juka, prenosi hercegovina.info.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati