Fudbal

Direktno.rs

05. 10. 2024. 18:10 0

Saka i Kovačić pokrenuli preokrete Arsenala i Sitija

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala opravdali su uloge favorita i nakon preokreta ostvarili trijumfe u sedmom kolu engleske Premijer lige.

Aktuelni šampion Mančester siti je na svom "Etihadu" savladao Fulam sa 3:2, ali nije sve dobro počelo po "građane" ovog popodneva.

Gosti su poveli u 26. minutu nakon što je genijalnu asistenciju petom Raula Himeneza u gol pretvorio Andreas Pereira.

Imali su gosti idealnu priliku da preko Traorea udvostruče prednost, a kazna je usledila brzo, jer je vezista Sitija Mateo Kovačić izjednačio u 32. minutu. Isti igrač doneo je potpuni preokret ekipi menadžera Pepa Gvardiole svojim drugim pogotkom posle samo dva minuta igre u nastavku.

Utakmicu je prelomio treći gol Sitija u režijii Žeremija Dokua iz 82. minuta, a Fulamu nije pomogao ni pogodak Rodriga Munjoza minut pre kraja susreta.

Arsenal je takođe gubio kod kuće, sa 0:1 od Sautemptona, ali je na kraju slavio sa 3:1.

Napadač "svetaca" Kameron Arčer šokirao je "Emirejts" u 55. minutu, ali je Kai Haverc posle asistencije Bukaja Sake poravnao rezultat već posle tri minuta.

Usledila je potom nova asistencija briljantnog Sake, ovoga puta za Gabrijela Martinelija, koja je donela preokret Arsenalu deset minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je igrač utakmice Saka golom dva minuta pre kraja.

U ostalim utakmicama Vest Hem je na svom terenu deklasirao novijaliju u ligi Ipsvič sa 4:1. Golove za domaćina postigli su Majkl Antonio, Mohamed Kudus, Džerod Bouven i Lukas Paketa, dok je Lijam Delap bio jedini strelac za Ipsvič.

Goleadu smo videli i na meču Brentford - Vulverhemtpon u kojem su domaći slavili sa 5:3, a za razliku od prethodne dve utakmice na kojima su "osice" povele u prvom minutu, ovoga puta im je za to bilo potrebno duplo više vremena.

Trijumf je upisao i Lester, koji je kod kuće savladao Bornmut sa 1:0 golom Argentinca Fakunda Buonanotea.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati