Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 10. 2024. 17:13 12

U danu poplava otkazivani koncerti u Banjaluci i Sarajevu, a Karleuša posle pogibije 5 osoba - pevala u Kraljevu

U danu kada je u obilnim padavinama i poplavama u BIH stradalo najmanje 16 osoba, dok se za desetinama još traga, pevači iz Srbije i Hrvatske otkazali su svoje koncerte u Banjaluci i Sarajevu, za razliku od Jelene Karleuše, koja je malo više od 24 sata posle pogibije pet osoba, među kojima troje dece, u udesu na putu Raška - Kraljevo, pevala u Kraljevu.

Nevreme, vodena stihija, odroni su u petak nosili sve pred sobom u Jablanici, Kiseljaku, Fojnici, Busovači... U poplavama je, prema za sada dostupnim podacima, najmanje 13 osoba stradalo u Jablanici, mestu koje pripada Hercegovačko-neretvanskom kantonu. U Fojnici su nastradale tri osobe, pa je ukupan broj žrtava 11. Iako Republika Srpska i Kanton Sarajevo nisu bili zahvaćeni vodenim bujicama, u ova dva grada u petak su otkazani koncerti.

U Banjaluci na gradskom Trgu trebalo je da peva Saša Matić, dok je u Sarajevu bio zakazan nastup hrvatskog predstavnika na Pesmi Evrovizije Bejbi Lazanje. Obojica su, čim su objavljene prve vesti o mrtvima u nevremenu, koncerte otkazali.

- Dragi moji sarajevski prijatelji, sa ogromnom tugom i teškim srcem moram da vas obavestim da smo odlučili da otkažemo koncert zbog razorne poplave koja je zadesila BiH. U ovakvim trenucima, muzika mora da ustukne pred stvarnošću i saosećanjem prema svima vama koji ste pogođeni ovom strašnom tragedijom. Moje misli i molitve su sa porodicama koje su izgubile voljene i sa svima vama koji ste ostali bez svojih domova - poručio je na Instragramu Bejbi Lazanja.

Za razliku od njih kojima nije do pevanja u Banjaluci i Sarajevu kada ljudi iz BIH stradaju i ostaju bez domova, srpska pevačica Jelena Karleuša je pokazala sasvim drugo lice u svojoj zemlji. Samo dan nakon što je na putu Raška - Kraljevo, u sudaru vojnog vozila i automobila, poginulo petoro, među kojima troje dece od kojih je najmlađe imalo samo godinu dana, Karleuša je pevala u Kraljevu. Ni ona, ni njeni pokrovitelji iz Gradske uprave Kraljevo, na čelu sa gradonačelnikom Predragom Terzićem, nisu ni otkazali, ali ni odložili njen nastup u ovom gradu.

- Od mesta nesreće u krugu 60 kilometara imate još deset gradova, zašto bih ja bila u centru pažnje, a ne neko drugi? - prokomentarisala je Karleuša za medije koji su objavili da je za njen nastup Turistička organizacija Kraljevo izdvojila 3.481.000 dinara, odnosno 4.177.200 dinara sa PDV-om.

Možda Saša Matić i Bejbi Lazanja imaju manje iskustva od Jelene Karleuše na bini, ali ova "diva" ne samo može, već bi i trebalo da nešto nauči od njih...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati