Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

18. 09. 2024. 10:26 37

"Vama odgovara promocija najgorih vrednosti": Štimac opleo po Đukić Dejanović

Bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac reagovao je nakon vesti da je u jeku protesta prosvetara, resorna ministarka Slavica Đukić Dejanović tražila od direktora škola da prave spiskove onih nastavnika koji štrajkuju.

- Staviću se u službu svakog prosvetnog radnika koga dotična ili njeni saradnici budu na bilo koji način uznemiravali ili ne daj bože pretili! Gospođo Dejanović devedesete su prošle ako niste svesni - poručio je Šimac na mreži X.

Dodao je da umesto da se ministarka pobrine za državne škole koje jedva krpe kraj sa krajem, ona, kako je rekao, plaši jude koji obrazuju našu decu i pokušavaju da naprave ljude od njih.

- Na ovaj način proterujete i ono malo obrazovanog sveta da prebegnu preko i da nema više ko da decu uči pravim životnim vrednostim - naveo je bivši košarkaš.

- Mozda to baš odgovara vašim koalicionim partnerima i njihovim saradnicima koji promovišu najgore moguće vrednosti, možda smo zato tu gde jesmo. Zapitajte se - zaključio je Štimac.

Podsetimo, ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović nije se dopalo "ponašanje" većine prosvetnih radnika koji su štrajkovali širom Srbije. Posebno joj se nije svidela obustava rada koju su prosvetari ranije najavili, zbog čega su direktori osnovnih i srednjih škola dobili dopis u kom su upozoreni zbog propusta koje su načinili. U njemu se, između ostalog, od direktora traži da evidentiraju nastavnike koji su obustavili rad, a piše i da nije dozvoljeno obaveštavanje roditelja, kao i učenika o tome da đaci ne treba da dođu u školu kada nastavnici obustavljaju rad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati