Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

19. 09. 2024. 12:25 19

Smenjen direktor Kliničkog centra Srbije

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin, razrešen je ove funkcije.

Prof. dr Ašanin trebalo je da bude razrešen dužnosti za dva meseca, u novembru, kada puni 65 godina, odnosno kada ispuni uslov za penziju.

- Rekao bih da se ministru Lončaru žurilo da ga smeni, jer nisu u najboljim odnosima. Kada je na čelo Ministarstva zdravlja imenovana prof. dr Danica Grujičić, kolega Ašanin je podržao sve njene odluke. On je takoreći "stao na njenu stranu" kada je smenjivala direktore ustanova, koje je postavio Lončar, tokom prethodna dva mandata ministrovanja. Ašanin u novembru puni 65 godina i odlazi u penziju, a ovo je na neki način poniženje, da ga smeni samo dva meseca ranije - kaže za Nova.rs doktor iz UKC Srbjie, koji je zamolio da ostane anoniman.

Podsetimo, profesor dr Milika Ašanin u novembru 2023. postao je čan Srpske napredne stranke.

- Čast nam je što je profesor dr Milika Ašanin od danas deo naše porodice. Da nastavimo zajedno da se brinemo o ljudima. Dobro došli, doktore - objavio je tada SNS na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X.

Pristupnicu je tada potpisao u društvu sadašnjeg premijera, Miloša Vučevića.

Inače, Ašanin je aprila 2014. godine imenovan je za direktora Urgentnog centra UKC Srbije, a avgusta 2015. godine za v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Prof. Ašanin rođen je novembra 1959. godine u Nikšiću. Medicinski fakultet u Beogradu završio je 1985. godine. Specijalizaciju iz interne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu završio je 1995. godine, a subspecijalizaciju iz kardiologije 2012. godine.

Magistrirao je iz oblasti kardiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2000. godine, a doktorirao 2009. godine sa temom: "Rana i udaljena prognoza u bolesnika sa novonastalom atrijalnom fibrilacijom u akutnom infarktu miokrada".

Od 1989. godine radi u UKC Srbije. Od oktobra 1990. godine radi u Službi urgentne kardiologije Klinike za kardiologiju u Urgentnom centru. U periodu od 2010. godine do 2014. godine bio je pomoćnik direktora Klinike za kardiologiju. Od 2012. godine je načelnik Službe urgentne kardiologije Klinike za kardiologiju, a nakon toga bio je direktor Urgentnog centra i potom v.d. direktora UKC Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati