Kuhinjica
07. 01. 2025. 07:11 0
Recept za pihtije na stari tradicionalni način! Neizostavne su za Božić
Pihtije ljudi ili vole ili ne vole. Ukoliko ste vi jedan od ljubitelja ovog specijliteta i želite da ih napravite za svoju dušu, ovo je pravi recept za vas.
A verovatno ćete sa njim uspeti da preobratite i nekog neljubitelja pihtija.
Sastojci:
suva dimljena butkica
suva dimljena kolenica
junece ili telece kosti
svinjski papci
lovorov list
beli luk
Priprema:
Nogice dobro očistiti oprati i staviti u dublji lonac. Ako kuvate u ekspres loncu sipajte vode da ogrezne. Dodajte so, biber, lovorov list.
Ostavite da se kuvaju 10-15 minuta pa pokupite penu. Zatvorite poklopac i ostavite na tihoj vatri još 1-1,5 sat da se kuvaju. Ako kuvate u običnom loncu sipajte dva puta više vode od nogica, stavite sve navedeno i kuvajte oko 3 sata na tihoj vatri.
Kad su nogice skuvane ocediti čorbicu, a meso odvojiti od kostiju. U tanjire rasporediti sitno seckani beli luk i odvojeno meso.
Pihtije posoliti i čorbicom preliti meso sa brelim lukom. Ostaviti preko noći da se stegnu. Možete kašikom skinuti sloj masti koji ume da se napravi na površini pihtija. Po želji odozgo staviti tucane i slatke paprike.
Pihtije odlično idu uz salatu od kiselog kupusa.
Komentari 0
ostavi komentar