Politika

[ Izvor: N1 ]

19. 09. 2024. 12:33 3

Opozicija traži smenu ćerke Jorgovanke Tabaković

Poslanici opozicionih poslaničkih grupa Skupštine Vojvodine danas su podneli dokument Vladi Vojvodine, kojom zahtevaju razrešenje v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine Milene Tabaković, kao i da se raspiše javni konkurs u skladu sa zakonom - kojim će biti imenovano novo lice koje ispunjava norme propisane u vezi direktora Instituta.

Kako tvrdi poslanik iz Stranke slobode i pravde Milan Vasilkević, Tabaković je na poziciju v.d. direktora postavljena bez potrebnih kvalifikacija.

- Ona je imenovana na tu funkciju bez potrebnih kvalifikacija, u članu 17 statuta piše da lekar može biti direktor - samo ako je lekar specijalista oblasti što spada pod Institut - ona to nije - naveo je Vasiljević.

On je dodao da je Tabaković postavljena na funkciju, ne samo zbog nepotizma, već sa zadacima - da sakrije informacije u vezi s pijaćom vodom u Novom Sadu.

- Budući da nije imala moralnu dimenziju i kapacitete da izađe pred javnost da da ostavku, mi kao poslanici imamo obavezu da podnesemo ovaj dokument. Ona je bila glavni vinovnik u skrivanju informacije koje se tiču vode - rekao je.

Ćerka guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke tabaković, Milena Tabaković je odlukom Pokrajinske vlade imenovana za v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine dve nedelje nakon što je Institut, na čelu sa prethodnim direktorom, potvrdio informaciju o tome da u novosadskoj vodi ima nematoda.

Odlukom je predviđeno da Milena Tabaković vrši funkciju v.d. direktora šest meseci od donošenja odluke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati