Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

19. 09. 2024. 12:51 10

Tepić: Novi savetnik Lončara procesuiran zbog falsifikovanja

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je novi savetnik ministra zdravlja Zoran Gojković svojevremeno procesuiran jer je sačinio lažni lekarski izveštaj.

- Ovaj će da "reši" ortopedske liste čekanja! On da proverava sve upute! Neki ga nisu prepoznali, ali neki jesmo. Zoran Gojković, novi savetnik Lončara Ortoped iz Novog Sada, procesuiran jer je sačinio lažni lekarski izveštaj! Falsifikovao potpis kolege! Stavio tuđi pečat! I to za advokata Nemanje Aleksića koji je tim falsifikatom prevario sud - napisala je Tepić na društvenoj mreži X.

Podsetimo, BIRN je u junu 2020. godine objavio da je Gojković u decembru 2011. sastavio lekarski izveštaj o pregledu koji nije obavio, pritom utvrdivši povrede koje nikada nisu zadobijene i to kod osobe koja nikada nije bila u njegovoj ordinaciji.

Taj izveštaj je, prema pisanju BIRN-a, overio pečatom kolege specijaliste ortopedije, bez njegovog znanja, falsifikujući i njegov potpis.

Dokumenti do kojih je došao BIRN pokazuju da je lažni lekarski izveštaj Gojković predao svom prijatelju, novosadskom advokatu Nemanji Aleksiću, koji ga je upotrebio u jednom parničnom postupku pred Osnovnim sudom u Novom Sadu i tako direktno uticao na ishod postupka.

BIRN je tada objavio i da je novosadska policija 14. maja 2013. podnela krivičnu prijavu protiv Gojkovića, Aleksića i još dvoje advokata. Tri meseca kasnije, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je slučaj rešilo primenom instituta oportuniteta, što predstavlja neku vrstu oproštaja krivičnog dela, jer predviđa odbacivanje krivične prijave uz obavezu da osumnjičeni uplati određenu sumu novca, obično u humanitarne svrhe.

Advokatska kancelarija Aleksić iz Novog Sada je posle tog teksta podnela krivične prijave protiv BIRN-ovih novinarki i urednika, zbog objavljivanja tajnih, poslovnih podataka i neovlašćenog snimanja razgovora sa advokatom Nemanjom Aleksićem.

Iz BIRN-a su tada upozorili da je reč o nastavku pretnji izrečenih tokom razgovora sa njihovom novinarkom. Naime, Aleksić je tokom razgovora sa novinarkom BIRN-a poručio: "Pošto očigledno Bata Gašić (u to vreme direktor BIA, prim. N1) neće da se bavi vama jer ne sme, od vaših svinjarija koje pišete, ja ću da se bavim. Slobodno to napišite."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati