Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

27. 11. 2023. 17:35 6

Savetnik Siniše Malog osnovao firmu povezanu sa Sajmom

Nemanja Vulović, savetnik u kabinetu ministra finansija Siniše Malog koji je angažovan u tri preduzeća u kojima država ima vlasništvo, osnovao je konsultantsku firmu, koja je, sudeći po bazi Agencije za privredne registre, povezana sa Beogradskim sajmom. Pored toga što savetuje Malog, Vulović je nedavno izabran za člana Odbora direktora BAS-a, član je i Nadzornog odbora Beogradskog sajma, a angažovan je i kao stručni saradnik na projektu Beograd na vodi.

Beogradski sajam za tri godine trebalo bi da bude premešten u Surčin, a nakon okončanja specijalizovane izložbe Expo 2027. Za njenu realizaciju formirano je istoimeno preduzeće, a prema najavama neće biti jedino.

U isto vreme Agencija za privredne registre u bazi - "pregled promena kod privrednih društava u kojima Republika Srbija ima vlasništvo", objavljuje da je došlo do indirektne promene kod Beogradskog sajma. Kako se navodi, registrovan je novi preduzetnik Nemanja Vulović - PR konsultantske usluge Findaway consulting.

Ovaj preduzetnik registrovan je 24. novembra, a za sada nije jasno zašto ga je APR doveo u vezu sa Beogradskim sajmom. Nije isključeno da je razlog u tome što je Vulović član Nadzornog odbora Sajma, ali on nije samo to.

"Čovek Siniše Malog" u BAS-u

Osim što je angažovan u ovoj kompaniji, Vulović je od skoro i član Odbora direktora Beogradske autobuske stanice (BAS). Kada je izabran na tu poziciju, u delu javnosti je okarakterisan kao "čovek Siniše Malog", ministra finansija.

U njegovoj kratkoj biografiji objavljenoj na stranici tog preduzeća piše da je agažovan kao savetnik u Ministarstvu finansija, a kao prethodno zaposlenje navodi se Gradska uprava.

BAS je, inače, bio u veoma teškoj situaciji i ta kompanija nije imala novac da završi novu autobusku stanicu. Međutim, novac iz Fonda za razvoj i novi kadrovi, uključujući i Vulovića, bili su znak da se posao ubrzava.

U Beogradu na vodi od 2014.

Osim toga, na društvenoj mreži Linkedin, na profilu Vulovića piše i da je stručni saradnik na projektu Beograd na vodi. Na toj poziciji je od decembra 2014.

Istovremeno, on je tada bio deo gradske vlasti, na čijem čelu je bio Siniša Mali. Nakon rušenja u Savamali, došlo je do raščišćavanja terena, a po pisanju pojedinih medija, na licu mesta bio je upravo Nemanja Vulović, koji se tamo raspravljao sa vlasnicima porušenih objekata.

Iako ima niz funkcija po preduzećima u kojima država ima vlasništvo, a na koje ga imenuje Vlada Srbije, na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije nije objavljena Vulovićeva imovinska karta.

Jasno je, međutim, da prati u stopu Malog. Bio je deo njegovog kabineta i u Gradu i u Vladi, a od starta je angažovan na projektu Beograd na vodi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati