Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 07. 2024. 08:14 37

Đilas: Kakav mozak treba da imaš, pa da kažeš da je litijum - srpska nafta?!

"Ne znam kakav mozak treba da imaš pa da izgovoriš da je litijum srpska nafta. Verovatno neki sličan Siniši Malom, naprednjačkoj kopiji Mlađana Dinkića, koji kaže da će zbog litijuma srpski BDP porasti 16%. Tako su isto rekli da će 200.000 ljudi da radi u Beogradu na vodi, pa nikad nije radilo više od 3.000, kao i da će zahvaljujući tom projektu BDP Srbije da poraste 3-4%, a nije porastao ništa", rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, sinoć za KTV televiziju.

Đilas je rekao da zemlje koje imaju naftu istu vade uglavnom u pustinjama ili kao Norvežani u moru, desetinama kilometara od obale.

- I države su uglavnom i vlasnici tog bogatstva, a ne neki Rio Tinto. A naftne kompanije koje se bave izvlačenjem nafte plaćaju ogroman porez. Recimo u Norveškoj, naftna kompanija plaća 72% porez. A kod nas 5%. Nemojte da pričate bajke - naglasio je lider SSP.

Đilas je rekao da "vlast samo proizvodi probleme, ne rešava ih", da se iz tih novih problema dolazi u situaciju da je politička kriza, kao i ekonomska sve dublja, "i to će na kraju dovesti do izbora i pre roka kada se novi izbori po zakonu moraju održati".

- Kada budemo došli do tih izbora, onda ćemo govoriti o tome kako ćemo na njih izaći i pod kojim uslovima. I dalje mislim da je opozicija kad je jedinstvena mnogo jača nego kada pojedinačno nastupa. U ovom trenutku je saradnja opozicije moguća u borbi za izborne uslove, s tim što bi kolege zaista mogle da razmisle o tome da ne idu više na sastanke radne grupe Ane Brnabić - ocenio je Đilas i zaključio:

- Dok lekari budu u poziciji da žive mnogo slabije od nekoga ko kupi diplomu Megatrenda i postane predsednik opštine kao što je na Zvezdari, dok Zoran Đorđević dobije da vodi Poštu jer je nosio majicu sa slikom Aleksandra i Andreja, dok takvi imaju hiljadu puta kvalitetniji život od profesora u osnovnoj i srednjoj školi, ne možemo napred. Sistem ne počiva na "Đorđeviću", sistem počiva na nastavnicima, profesorima, vaspitačicama, na ljudima koji vode administraciju, na poštenim policajcima, pravim sudijama, pravim tužiocima, na kraju i na poštenim političarima. Kad to shvatimo onda će nam biti lakše da ovaj režim promenimo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati