Tenis

Direktno.rs

08. 09. 2024. 00:21 0

Kraljica Njujorka: Sabalenki titula na US Openu!

Arina Sabalenka je šampionka US Opena. Do treće gren slem titule, prve koja nije osvojena na Australijan openu, Beloruskinja je stigla posle pobede nad Amerikankom Džesikom Pegulom - 7:5, 7:5.

Bio je ovo sudar dve teniserke koje su bile u ubedljivo najboljoj formi na američkoj turneji. Velike oscilacije su viđene tokom meča, gemovi su se osvajali u serijama, ali kada je bilo najvažnije - Beloruskinja je bila hrabrija i preciznija.

Amerikanka je dobro počela jer je napravila brejk i povela 2:1. Međutim, onda se razigrala Sabalenka. Vezala je četiri gema i stigla nadomak prednosti od jednog seta.

Nije to bio kraj uzbuđenjima. Pegula je brejknula rivalku u devetom gemu, izjednačila i na 5:5, a onda u 11. gemu imala i brejk loptu za 6:5. Publika na stadionu "Artur Eš" bila je u transu zbog domaće igračice. Izvukla se Sabalenka i onda je došao 12. gem, koji je prelomio set.

Arina je došla do 15:40, ali je Pegula spasila obe set lopte. Posle toga je uspela da neutrališe još dva, a onda je konačno došla do prednosti. I kada je delovalo da set ide u taj brejk, sve se okrenulo na stranu Sabalenke.

Beloruskinja je prvo pogodila strašan forhend za izjednačenje, Pegula joj je duplom greškom donela set loptu, koju je Sabalenka realizovala skraćenom loptom za 7:5 i 1:0 u setovima.

Pod utiskom izgubljenog prvog seta, Pegula je očajno počela drugi deo igre. Nije se ni okrenula, Sabalenka je već imala vođstvo od 3:0. Delovalo je da će sve biti brzo gotovo.

Nije tako mislila Pegula. Amerikanka je odjednom zaigrala sjajno, a pomogla joj je i Sabalenka svojim greškama. Vezala je pet gemova, napravila dva brejka i za tili čas okrenula stvari u svoju korist. Beloruskinja je tek u devetom gemu prekinula seriju i smanjila na 5:4.

To je bila najava sada njene serije. U narednom gemu, kada je Pegula servirala za set dolazi do 0:40. Prve dve brejk lopte ne koristi, ali zato na trećoj pogađa forhend na liniju za 5:5. Dobija lako i naredni gem i Pegula je od situacije da servira za set došla u poziciju da servira za ostanak u meču.

Nije izdržala pritisak. Beloruskinja je povela 15:40, došla do dve meč lopte. Pegula je prvu spasila, ali je drugu Arina realizovala za konačan trijumf i veliko slavlje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati