Fudbal

Direktno.rs

07. 09. 2024. 22:55 0

Holanđani i Nemci dali po 5 komada, Bosanci bez šanse

Fudbaleri Nemačke ubedljivo su savladali Mađarsku u Dizeldorfu sa 5:0 (1:0) u prvom kolu Lige nacija. Ubedljivi su bili i Holanđani, koji su kod kuće lako savladali Bosnu i Hercegovinu sa 5:2.

Posle razočaranja na Evropskom prvenstvu, Nemci su napunili "Merkur Špil arenu", a ujedno i mrežu Mađarske.

Viđena je potpuna dominacija izabranika Julijana Nagelsmana koji su još u prvom poluvremenu mogli da potvrde pitanje pobednika, ali ostali su na samo jednom golu koji je bio deo Niklasa Filkruga iz neposredne blizine pošto ga je proigrao Džamal Musijala. Nešto kasnije je Kaj Haverc pogodio prečku nagovestivši da se Piteru Gulačiju sprema katastrofa.

Zaista, poetično su izgledali Nemci u fazi napada, a posebno je bio inspirisan Džamal Musijala koji je u 58. minutu postigao izvanredan gol nakon što je sam istrčao 70 metara dugu kontru. Napadač Bajerna je imao tri asistencije uz taj pogodak i poneo epitet igrača duela. Pratili su golovima još Florijan Virc i Aleksandar Pavlović.

Tako neka nova Nemačka bez Tonija Krosa, Tomasa Milera i Manuela Nojera kreira lepu uvertiru za budućnost.

Sigurnu pobedu su u A diviziji Lige nacija ostvarili i Holanđani, koji su na svom terenu savladali biH sa 5:2 (2:1).

Džošuza Zirkze je posle 13 minuta doneo prednost domaćima, a Ermedin Demirović poravnao je u 27. No, u nadoknadi prvog dela meča Tiđani Rejnders ponovo vraća vođstvo u korist ekipe Ronalda Kumana.

Kodi Gakpo je povisio na 3:1 u 56. minutu, a nadu Bosni i Hercegovini donosi Edin Džeko, koji je 17. minuta kasnije smanjio na 3:2.

Ipak, ispostavilo se da je to bio poslednji trzaj "zmajeva" na ovom meču, budući da je pitanje pobednika rešio Vaut Veghorst u 88, da bi u drugom minutu sudijske nadoknade Ćavi Simons postavio konačnih 5:2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati