Košarka

Direktno.rs

07. 09. 2024. 20:46 2

Partizan u finalu: Posle produžetka srušio Dertonu

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale turnira na Siciliji, pošto su posle velike drame i produžetka savladali Dertonu sa 96:94.

Crno-beli su na ovoj utakmici bili bez Dvejna Vašingtona, Mitra Bošnjakovića, Ajzee Majka i Alekse DImitrijevića koji su iz raznih razloga bili odsutni, ali povredu ima samo Majk.

Početak meča je obeležio dosta spor start dva tima. Mali broj poena, sa dosta promašaja odlikovao je prvih 10-12 minuta duela, ali to je posledica pripremnog perioda.

Partizan je bio bolji tim na parketu, kontinuirano je držao prednost, ali su imali dosta problema sa Ismaelom Kamagateom u reketu koji je u prvih 20 minuta meča "spakovao" 14 poena. Nisu imali rešenja za njega, prikupljao je i ofanzivne skokove, a Dertona je usput pogađala i trojke kojih je bilo šest, pa su Italijani u finišu prvog poluvremena uspeli da smanje rezultata na tri razlike.

Nakon što je Dertona došla do egala na početku treće četvrtine, Partizan je zaigrao znatno bolje na oba kraja parketa i uz pomoć Ifea Lundberga, Marija Nakića, koji je bio vrlo dobar tokom tog perioda, te Tajrika Džonsa, stigao je do dvocifrene prednosti.

Odužila se utakmica poprilično. Bilo je manjih problema sa semaforom, dosta prekida, pa je trajala preko dva sata

Ono čime Željko Obradović sigurno neće biti zadovoljan jeste pad koncentracije ekipe u finišu duela kada je Partizan nizao izgubljene lopte i tako omogućio rivalu da se ponovo priključi uprkos zaostatku od 14 poena u jednom trenutku. Tomazo Baldaso je pogodio čak tri trojke u poslednjem kvartalu i tri minuta pre kraja bilo je 80:79.

Partizan je nekoliko puta u finišu propuštao da dođe do poena koji se mogu okarakterisati kao ziceri i za to su kažnjeni trojkom za izjednačenje koju je pogodio Arturs Strauntis. Međutim, Frenk Nilikina je preuzeo odgovornost pogodivši za tri za novo vođstvo Partizana, ali uzvratio je Karl Vims na drugoj strani za novo poravnanje i 85:85. Tako smo gledali i produžetke gde je Partizan poenima Brendona Dejvisa trijumfovao. Moglo je da bude i suprotno, ali je italijanski tim promašio šut za pobedu.

Meč je trajao dva i po sata, a evidentno je da će ekipi Partizana biti potrebno još dosta vremena za upoznavanje i uigravanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati