Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 07. 2024. 14:38 7

Mitrović: Javne finansije su u najgorem stanju jer ih vodi priučeni Mlađan Dinkić, Siniša Mali

Javne finansije Srbije nikada nisu bile u gorem stanju, nego od kada ih vodi priučeni Mlađan Dinkić, Siniša Mali i SNS. U poslednjih 11 godina, naprednjaci su pod oznakom poverljivosti i državne tajne potrošili skoro 800 miliona evra, samo na potpis Novaka Nedića, kao da smo policijska država u najmračnije doba sovjetskog komunizma - rekao je generalni sekretar i narodni poslanik Stranke slobode i pravde Peđa Mitrović reagujući na vest da je svaka treća tajna isplata iz budžetske rezerve išla preko Generalnog sekretarijata Vlade.

- Mali je budžet Srbije razorio prvo započinjanjem projekata koji ne doliče ni mnogo bogatijim zemljama od Srbije, a onda uvođenjem potpune netransparentnosti u načine trošenja para. Pošto im smeta da bilo ko viče car je go, dok oni otkrivaju malete najveće pljačke u istoriji Srbije zvane Expo, odlučili su da ugase i Fiskalni savet koji je ovo otkrio - istakao je Mitrović.

- Pozivamo tužilaštvo da započne istragu o zloupotrebi novca sa pozicija budžetske rezerve, jer je iz pisanja Fiskalnog saveta više nego jasno da se stotine miliona evra građana Srbije zloupotrebljava za obavljanje stranačkih poslova SNS-a. Dokle god se istraga ne pokrene i neko od najviših državnih funkcionera ne završi u zatvoru, bilo da je to Novak Nedić ili Siniša Mali, neće se zaustaviti urušavanje države Srbije od strane SNS-a - zaključio je Mitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati