Ostali sportovi

Direktno.rs

26. 07. 2024. 21:36 14

SPEKTAKL na otvaranju OI: Ceremonija na vodi, zastavu Srbije nosili Maja i Dušan (VIDEO)

Olimpijske igre, 33. po redu, koje se ove godine održavaju u Parizu, svečano su otvorene. I to na dosad nesvakidašnji način, budući da je ceremonija izmeštena sa stadiona, te je održana na reci Seni, što je dalo istorijski kontekst ovom događaju.

Učesnici na Olimpijskim igrama tako su plovili Senom na brodovima, a za nas je najsvečaniji momenat bio kada se pojavila delegacija Srbije.

Na čelu su bili odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić, koji su ponosno nosili zastavu naše zemlje, pritom ne skrivajući osmeh.

Program Olimpijskih igara sadrži 329 događaja u 32 sporta, uključujući 28 "osnovnih" olimpijskih sportova koji su bili na prethodnim Igrama. Pored toga postoje i četiri opciona sporta koje je predložio Organizacioni komitet Pariza: brejking će debitovati na Olimpijskim igrama kao izborni sport, dok će se skejtbording, sportsko penjanje i surfovanje vratiti posle preskakanja Igara u Tokiju 2021. godine.

Od pomenutog broja događaja, odnosno takmičenja, 157 je za sportiste, 152 za sportistkinje i 20 za oba pola.

Srbiju će na Olimpijskim igrama predstavljati 115 sportista (113 bez rezervnih igrača u odbojkaškim selekcijama) u 16 različitih sportova.

U Parizu će se takmičiti srpski košarkaši, košarkašice, vaterpolisti, odbojkaši, odbojkašice, basketaši, kao i atletičari, bokseri, biciklisti, veslači, kajakaši, plivači, rvači, stonoteniseri, strelci, tekvondisti, teniseri i džudisti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati