Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 07. 2024. 15:36 3

Mitrović o izboru Blagoja Paunovića za predsednika Fiskalnog saveta: Mali nastavlja Dinkićevu ekonomsku politiku

Izborom Blagoja Paunovića koji je bio direktor državne Agencije za mala i srednja preduzeća u vreme Mlađana Dinkića, ukida se Fiskalni savet, kao poslednja nezavisna institucija. Siniši Malom, koji ovim predlogom potvrđuje da nastavlja Dinkićevu politiku, daju se odrešene ruke da vodi ekonomsku politiku Srbije bez imalo kontrole - izjavio je Peđa Mitrović, narodni poslanik Stranke slobode i pravde.

- Kao što u medicini ne možete voditi operaciju na otvorenom srcu ako ste ortoped, tako ne možete voditi Fiskalni savet ukoliko ste iz oblasti preduzetništva. Profesor Paunović nema naučne radove iz fiskalne politike i javnih finansija, niti iz makroekonomije i kao takav nije kompetentan da vodi Fiskaln savet - naveo je Mitorvić i dodao da će se neometano nastaviti manir radikalskog Dinikića - Siniše Malog - rasipanje narodnih para na neisplative projekte, 17,8 milijardi na projekat EXPO-a koji nema nijednu jedinu studiju isplativosti, izvodljivosti, nijednu jedinu analizu koja će reći zašto je bitno uložiti te pare u EXPO i da li će se ikad te pare vratiti.

Mitrović je dodao da to nije prvi korak ka rušenju Fiskalnog saveta, već se to desilo kada je Narodna Skupština izabrala Bojana Dimitrijevića, koji je opstruisao rad Fiskalnog saveta odbijajući da potpiše kritička mišljenja. Dimitrijević je poznat po šokantnim izjavama o vanzemaljcima, teorijama zavere i tvrdnjama da ekonomijom vladaju satanisti i tajne strukture.

- Dimitrijević je šokirao javnost tvrdnjom da ekonomijom vladaju ni manje ni više nego satanisti, Vavilonsko bratstvo i demonske strukture! Dimitrijević je obelodanio javnosti da među direktorima najvećih svetskih banaka ima najviše Hazara i predstavnika crnog plemstva koji vladaju i britanskom krunom i utvrdio je da da su iznad njih 22 Hijerofanta koji potiču od starog Egipta i Vavilona - ispričao je Mitrović.

- Fiskalni savet, izborom stručnjaka kao što su Dimitrijević i Paunović, de facto prestaje da postoji - zaključio je Mitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati