Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 08. 2023. 09:46 8

Sveža epizoda "Obećanja bez pokrića" - u glavnoj ulozi Mali

"U najnovijem obraćanju ministra finansija, g. Siniše Malog, zvezde mnogih ranijih epizoda - od "Afera sa diplomom" do "Bugarskih stanova" - obavestio je građane da država razmišlja o približavanju minimalne zarade vrednostima minimalne potrošačke korpe. Međutim, u istom dahu kaže da to nije zakonska obaveza. Naravno da nije. Jer zašto bi se obavezivali da učine nešto stvarno korisno za građane?", navodi se u saopšenju sindikata "Sloga", koje prenosimo u celosti.

"Očigledno je da naša vlast ima izuzetno bogatu maštu kada je u pitanju pronalaženje izgovora. Epidemije, prethodni režimi, svetski neredi... Koliko još vanzemaljaca i neidentifikovanih letećih objekata treba da iskoriste kao razloge opravdanja za naš svakodnevni ekonomski pad?

Ministar Mali, osim što pokazuje talenat za glumu u svojim javnim nastupima, izgleda da ima i izuzetnu sposobnost da se odvoji od stvarnosti. Dragi ministre, pokušajte živeti mesec dana sa minimalnom zaradom i onda nam pričajte o njoj. A možda biste mogli i da se konsultujete sa građanima pre nego što se odlučite za još jednu epizodu svoje serije.

A za naše "reprezentativne" sindikate, Savez samostalnih sindikata i UGS Nezavisnost koji statiraju u parodiji socijalnog dijaloga - kolegijalno pitanje: Da li je vreme da se i vi probudite i pridružite stvarnom svetu?

Predlažemo zajedničku epizodu - "Generalni štrajk" svih sindikata u Srbiji. Konačno nešto što bi imalo smisla u ovom nizu tragikomičnih događaja, jer ako ne reagujemo sada, ko zna u koju će nas još tragičniju epizodu g. Mali i njegovi nalogodavci odvesti.

Rascepkani i nejedinstveni samo produžavamo bol celokupnom radništvu Srbije. Moramo da delujemo solidarno i složno za dostojanstvo i stvarnost, daleko od njihove vizije za budućnost u koju samo oni veruju, na temelju opsenarskih sanjarenja i svakodnevnih izmišljotina i zastrašivanja građana", zaključuje se u saopštenju sindikata "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati