Društvo i ekonomija

14. 09. 2020. 16:47 6

"Minimalac manji od najavljenog poskupljenja struje"

Minimalna cena rada za 2021. godinu od 32.126 dinara je ponižavajuće mala i ispod svake granice pristojnog života, saopštavaju iz Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

- Za nas u Slozi način na koji je doneta je nastavak dugogodišnjeg tranzicionog igrokaza “Zlatnih godina srpskog privrednog rasta” u izvođenju socijalnih partnera, predstavnika Vlade Srbije, Unije poslodavaca i takozvanih reprezentativnih, režimskih sindikata koji pred javnošću i svojim članstvom glumataju nezadovoljstvo - kaže se u saopštenju ove organizacije.

Iz "Sloge" upozoravaju da ono šta treba da zabrine svakog ko živi isključivo od svog rada je da koronavirus postaje glavno glavno oruđe u eksploataciji radne snage i njene prekarnosti, što ukazuje i današnja izjava ministra finansija Siniše Malog da je “minimalac povećan uprkos koronavirusu i pandemiji”.

- Da li nam to ministar Mali šalje poruku i upućuje da bi svi trebali ponizno da prihvatimo njihovo velikodušno povećanje od 6,6 odsto, oko 2000 dinara na mesečnom nivou, a na dnevnom ni da pominjemo, jer bi cifra pokazala da nije dovoljna ni za kupovinu jedne litre mleka - pitaju se iz "Sloge".

Na kraju, konstatuju iz "Sloge", "ovo je šamar radnicima, penzionerima i celokupnom građanstvu Srbije, koje u oktobru ove godine najverovatnije očekuje još jedan direktni “aperkat” Vlade Srbije u vidu ranije najavljenog i pomalo zaboravljenog poskupljenja struje od 7,7 do 7,9 odsto na zahtev Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati