Fudbal

Direktno.rs

07. 07. 2024. 10:45 5

"Čudi nas ishitrena reakcija": FSS odgovorio Partizanu

Fudbalski savez Srbije odgovorio je na saopštenje FK Partizan o promeni pravila kada je reč o uvođenju još jednog "bonus" igrača.

Od naredne sezone bi trebalo da svaka ekipa na terenu od prvog minuta ima bar dvojicu fudbalera mlađih od 22 godine.

O tome su klubovi Superlige već glasali, samo Partizan je bio protiv od 16 klubova i u subotu je u svom saopštenju naveo da se "ovakva pravila ne donose 10 dana pred početak sezone".

Iz FSS su dan kasnije odgovorili da im nije jasna ovakva reakcija iz Humske.

- O predlogu za promenu pravila i povećanje broja bonus igrača za predstojeću sezonu diskutovalo se u Zajednici Super i Prve lige Srbije. Odluka koju su podržali svi klubovi osim FK Partizan, i koja je prosleđena na usvajanje Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, rezultat je temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, a čvrsto verujemo da će doneti maksimalnu korist razvoju srpskog fudbala - naveli su iz FSS u svom saopštenju.

Navode i razloge zbog kojih smatraju da će ovakva odluka biti u korist srpskog fudbala.

- Pružanje šanse što većem broju mladih igrača da se dokažu na terenu i steknu dragoceno iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji u skladu je sa našom strategijom podrške talentima i unapređenju kvaliteta domaćeg takmičenja, kao i jačanju konkurencije za mesta u A reprezentaciji Srbije. Čudi nas ishitrena reakcija FK Partizan, jer odluka o povećanju broja bonus igrača, pored toga što je u interesu celokupnog srpskog fudbala, pre svega ide u prilog klubovima koji će imati priliku da razvijaju sopstvene igrače i stvaraju snažne temelje za budućnost. Fudbalski savez Srbije će uvek podržati predloge i odluke koji imaju za cilj jačanje i dalji razvoj fudbala u našoj zemlji - istakli su iz Fudbalskog saveza.

Partizan je, inače, saopštio da se ne protivi primeni tog pravila o dvojici bonus igrača na terenu, ali crno-beli ne žele da se to pravilo primenjuje od 20. jula kada kreće nova sezona, već od one sledeće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati