Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

05. 10. 2024. 16:26 0

Bogdanović hvalio Vlahovića i otpisao Srbiju: Šanse u LN nikakve!

​Nekadašnji fudbaler i analitičar Rade Bogdanović govorio je u emisiji "Jutro" na Prvoj televiziji o brojnim aktuelnim temama iz sveta fudbala.

On se prvo osvrnuo na najnoviji spisak reprezentacije Srbije koji je u petak saopštio selektor Dragan Stojković, a na kojem se našao i talentovani fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović.

- Spisak je očekivan, s obzirom na utakmice od pre mesec dana iako se znalo da neko neće biti pozvan, da neko neće da dođe i da Piksi želi da podmladi tim. Falio je napadač kao Mitrović koji je igrao loše na EP, ali je gol mašina i može da donese gol ekipi i ima dosta iskustva. Andrija Maksimović... Ne znam da li je Mesi, to može dosta tereta da mu donese, ali je očigledno da se radi o talentovanom i dobro vaspitanom klincu kako sam video po ponašanju i izjavama. Taj biser treba brusiti i da mu Gospod Bog da sreću i zdravlje - poželeo je Bogdanović, koji se potom osvrnuo i na izostanak Dušana Vlahovića koji ponovo nije na spisku Srbije.

- Kako rešeta i kako postiže golove, rekao bih da Vlahović nema nikakvih problema. Iskren da budem, znam da mu se devojka preziva Bogdanović i to se vidi da je dobar izbor iz dobre kuće, ali Vlahović je izuzetno talentovan i jako dobar fudbaler i igra u timu koji nije preterano ofanzivan, ali je postigao par evrogolova. On je biser budućnosti i ako isključimo tamnopute igrače, on je jedan od najtalentovanijih centarfora, da je belac, u Evropi. Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Vlada Jugović, sada Vlahović, kontiunitet naših igrača u Italiji je prisutan, ali on je pravi biser.

- Kada je Vlahović u pitanju, naš selektor se nije na vreme odlučio sa kime će igrati u špicu. Ja sam još pre tri godine rekao da ne mogu zajedno igrati Mitrović i Vlahović, a zbog stila igre bih pre birao Vlahovića. Ako je jedan Juventus procenio da toliko košta, luksuz je da on uopšte sedi na klupi, a kamoli da ga stavite na desnog veznog na Evropskom prvenstvu. Vlahović već ima 24, 25 godina i već ima stav, zna da igra, zna koliko vredi i zna da kaže "ili jesam ili nisam" - rekao je Bogdanović.

Kako se rešava sukob unutar reprezentacije?

- Ako nemate autoritet i znanje, smene vas. U velikim klubovima je to tako. Ne znam za reprezentaciju, ali u klubovima svaki sukob sa velikim igračem i trenerom u 99% slučajeva se rešava otkazom trenera, ako postoji problem.

Šanse Srbije u Ligi nacija?

- Šanse su nikakve. Jer su iz FSS rekli da to nije prioritet, već predigra za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, što je i dobar stav. Svetsko prvenstvo je ipak prioritet - rekao je Rade Bogdanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati