Beograd

27. 05. 2022. 19:45 8

Momirović: Pančevcu treba obnova, ali je bezbedan

Nesreća koja se pre nekoliko dana dogodila na Pančevačkom mostu, koji spaja levu i desnu obalu Dunava u Beogradu, ponovo je otvorila pitanje bezbednosti tog mosta. Da mu je potrebna rekonstrukcija, priznaje ministar građevinarstva Tomislav Momirović, ali kaže da most ipak zadovoljava sve bezbednosne kriterijume.

Dve osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se pre četiri dana dogodila na Pančevačkom mostu u Beogradu. Kamion smrskan, a kabina kamiona visila je sa ograde mosta. Koliko je on bezbedan novinari N1 pitali su ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića.

Staze u rupama, dno se providi, i drže se tek na armaturi - pitanje je trenutka kada bi kroz njih neko mogao da propadne. Zoran Bukvić iz pokreta Ne davimo Beograd upozorio je da se Pančevački most nalazi u "katastrofalnom stanju" i da je ugrožen život ljudi koji ga prelaze peške ili biciklom.

- Postoji rešenje republičkog inspektora za puteve, koji je propisao da te pešačke staze i ograde moraju da se rekonstruišu. to bi doprinelo tome da kada se desi neka nezgoda, da ti automobili koji su se sudarili ne prelete tu ogradu. Znači, to u ovom trenutku može da se uradi, ne pričamo o kompletnoj rekonstrukciji mosta, ne pričamo o desitinama miliona evra - ističe Bukvić.

A na pitanje kad je urađena poslednja studija procene bezbednosti Pančevačkog mosta i šta u njoj piše ministar nije odgovorio.

- Znate kako, pitate me neka stručna pitanja vezano za taj most. U Srbiji postoji jako puno mostova - rekao je ministar.

Kaže da je bezbednost saobraćaja na prvom mestu, nesreće se dešavaju i u najmodernijim državama, a Ministarstvo radi na smanjenju broja saobraćajnih nesreća. O detaljima ne bi jer je uveren da će njegovi odgovori biti "montirani i u njih se ubačeni komentari".

- Pričati sada o detaljima tog mosta, pričati kakva je ograda na kom delu tog mosta, u kakvom je stanju putnički deo u odnosu na železnički deo mislim da nema previše smisla, a bojim se šta god da odgovorim, rezultat koji će se pojaviti i vašim informativnim novinama će biti potpuno drugačiji - kazao je Momirović.

Za 60 godina postojanja Pančevačkog mosta ništa kapitalno nije rađeno, već samo sitne popravke. Prema podacima Uprave saobraćajne policije na toj deonici u poslednjih skoro pet i po godina dogodilo se 306 saobraćajnih nesreća.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati