Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 09. 2024. 11:50 0

Ministre Momiroviću, nađite jaje po "najboljoj ceni" ili nađite naočare!

"Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozivaju ministra unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislava Momirovića, da nam pokaže gde je to čuveno jaje od 11 dinara, koje navodno blista na policama prodavnica širom Srbije", ističe se u saopštenju USS Sloga, koje prenosimo u celosti.

"Naime, naši članovi su, poslednja tri - četiri dana, neumorno pretraživali trgovinske lance i nisu uspeli da pronađu jaje po toj ceni. Istina je, da su u jednom domaćem trgovinskom lancu koji promoviše akciju "Najbolja cena" pronašli jaje koje košta 11,99 dinara, što, kako svi znamo, znači 12 dinara. Ali, evo malog problema - u našem monetarnom sistemu ne postoji kovanica od jedne pare, pa nema vraćanja kusura. Dakle, ukoliko kupite dva jaja, pripremite se da platite okruglih 24 dinara, a ne 22 kako ministar tvrdi.

Momirović nas, u svojoj nesvakidašnjoj kampanji "Najbolja cena", uverava da građani Srbije mogu preživeti na dnevnom obroku od dva jaja. Međutim, u stvarnosti, ministar, očigledno, živi u nekoj drugoj dimenziji - onoj koju omogućava bogato i privilegovano poreklo. Sam je izjavio, na pitanje novinara o inflaciji, da ga to ne zanima, jer, citiramo: "Pitanje je do kraja je ironično, ispod, čak, i vašeg nivoa. Vama je jasno da ja potičem iz jedne bogate porodice koja ne kalkuliše i nije toliko fokusirana da uštedi kad su ovakve akcije, to svi znaju".

Zato pozivamo ministra Momirovića da, umesto luksuznih VR naočara (naočara za virtuelnu realnost koje korisniku omogućavaju ulazak u simulirani, interaktivni 3D svet), a koje mu je omogućio njegov društveni status, konačno poseti oftalmologa i dobije naočare koje će mu pomoći da vidi stvarnu realnost. Očigledno je da virtuelni svet, u kojem on promoviše "najbolju cenu", ne funkcioniše u svakodnevnom životu građana.

Ministre, ne igrajte se sa narodnom sudbinom! Ako stvarno verujete u ono što izgovarate i zagovarate, pozivamo vas da, mesec dana pred kamerama, svakodnevno konzumirate samo jedan obrok od dva jaja, kako bi nam pokazali koliko je "kvalitetan i nutritivan" taj obrok. Kada završite, izađite u javnost i prikažite nam rezultate svoje ishrane (dijete) od dva jaja dnevno. Jer, zaista, svi želimo da vidimo kako izgleda jedna "kvalitetna" ministarska ishrana.

I da, da ne zaboravimo, kako to da omlet od tri jaja u vašem hotelu “Mona Plaza” naplaćujete 690 dinara?", zaključuje se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije Sloga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati