Svet

[ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2024. 11:43 0

Isplivali snimci Netanjahuove kuće posle napada dronom (VIDEO)

Nakon napada dronom na kuću izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, snimak oštećenja proširio se društvenim mrežama, a CNN je potvrdio lokaciju.

Kuća, smeštena na plaži u priobalnom gradu Cezareji, pogođena je u trenutku kada Netanjahu i njegova supruga nisu bili prisutni. Napad je izveo Hezbolah, preuzimajući odgovornost, dok izraelske vlasti navode da niko nije povređen.

Iako izraelski sistemi protivvazdušne odbrane redovno presreću projektilske napade, ovaj dron uspeo je da prodre kroz odbranu, izazvavši zabrinutost zbog mogućih slabosti. Izraelska vojska je saopštila da su dva od tri drona iz Libana presretnuta, dok je treći pogodio strukturu u Cezareji, oštetivši prozor na Netanjahuovoj kući.

Izraelski mediji prikazali su fotografije sa vidljivim oštećenjima prozora i tragovima opekotina. Uprkos tome, incident je izazvao pitanja o efektivnosti protivvazdušne odbrane, posebno u trenutku kada izraelske snage intenziviraju operacije protiv Hezbolaha, a vođstvo te organizacije trpi velike gubitke.

Hezbolah je potvrdio odgovornost i zapretio novim napadima, dok je Netanjahu odgovorio optužujući iranske saveznike, ističući da će "svako ko naudi građanima Izraela platiti visoku cenu". Iran je negirao umešanost, tvrdeći da je napad isključivo delo Hezbolaha.

Ovaj napad naglašava opasnost koju predstavljaju dronovi, čak i kada se koriste manje napredni modeli, koji mogu zaobići sofisticirane sisteme odbrane. To je posebno zabrinjavajuće jer dolazi u vreme pojačanih tenzija na Bliskom istoku, uz očekivane odgovore Izraela na iranske balističke napade i curenje američkih obaveštajnih podataka o izraelskim planovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati