Košarka

[ Izvor: Kurir ]

23. 10. 2024. 16:34 0

Evo koliko će Pešić zarađivati kao selektor Srbije

Selektor Srbije Svetislav Pešić je ranijim ugovorom imao oko 550.000 evra godišnje, a sada su za njega uslovi mnogo povoljniji.

Dugo je trajala neizvesnost da li će Svetislav Pešić nastaviti da vodi košarkašku reprezentaciju Srbije, ali se na kraju sve završilo logičnim i najboljim rešenjem - popularni Kari produžio je ugovor s Košarkaškim savezom Srbije na još godinu dana.

Tako će predvoditi "orlove" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a svi verujemo i na samom Evrobasketu, gde će Srbija biti najveći favorit za zlato ukoliko se odazovu svi koje bude pozvao, a to se najpre odnosi na najboljeg srpskog košarkaša Nikolu Jokića.

Po onome što je iskusni stručnjak izjavljivao nakon Olimpijskih igara, činilo se da nema nameru da se i dalje bavi selektorskim poslom, štaviše poručio je da ima druge planove u životu i da novi predsednik KSS mora da pronađe novog čoveka za tu ulogu. I to nije rekao samo jednom.

U međuvremenu su kapiten Bogdan Bogdanović, pa i sam Jokić izjavljivali da bi najviše voleli da Pešić ostane na klupi.

Bio je to stav i Nebojše Čovića, koji je ubrzo imenovan za predsednika KSS i bilo je jasno da kreće u misiju. I na kraju je ona uspešno završena, Svetislav Pešić je pristao na novi ugovor, a kako saznajemo, u tim pregovorima dogovoreno je da njegova primanja budu znatno veća u odnosu na raniji ugovor.

Pešić ne krije da je zapravo Čović ključna ličnost zbog koje je odlučio da produži ugovor.

- Razgovarao sam najviše s Nebojšom Čovićem... Predsednik formira novi tim i s velikim očekivanjima, ali i odgovorno ulazi u nove izazove. O Nebojši možeš da pričaš i ovako i onako, ali iza njega su rezultati. On ima način na koji do njih stiže, ali i njemu je potrebna pomoć, ne samo moja već čitave košarkaške Srbije - rekao je selektor za RTS.

Pešić je, kako je ranije objavio Kurir, imao oko 550.000 evra godišnje, a sada je taj iznos oko 900.000 evra, nezvanično, s bonusima može da se popne i na milion evra. S obzirom na to da je u međuvremenu uspeo da osvoji dve srebrne medalje na dva velika takmičenja - Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, bilo bi nerealno očekivati da nastavi da radi za istu platu.

Imao je tako Svetislav Pešić dobar pregovarački adut, ali je i činjenica da bi se u ovom trenutku pronašla adekvatna zamena za njega. Čović, je, prema pisanju Meridijan sporta, imao još dva kandidata u slučaju da pregovori s Pešićem ne urode plodom.

Na kraju je sve završeno potpisom koji donosi mir srpskoj reprezentativnoj košarci. Bar do naredne jeseni, piše Kurir.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati