Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2024. 15:10 2

Evo kako je pala desna ruka Džonija Vušovića (VIDEO)

Nikola Filipović (31), kog je Ministarstvo unutrašnjih poslova označilo desnom rukom Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara i pripadnik organizovane kriminalne grupe "vračarci", uhapšen je juče u Barseloni u Kraljevini Španiji, a objavljen je i kratak snimak njegovog privođenja.

Nikola Filipović je, prema informacijama MUP, priveden u nastavku akcije u kojoj je minule nedelje uhapšen Nikola Vušović, takođe u Španiji. Tamošnja policija je objavila i kratak snimak njegovog privođenja na kom se vidi kako ga dvojica službenika uvode u policijski automobil, dok Filipović drži ruke vezane lisicama na leđima.

Podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP i FAST tima Republike Srbije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom, u koordinisanoj akciji sa španskom, austrijskom, nemačkom, hrvatskom, slovenačkom policijom i policijom Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima Evropola, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, uhapsili Nikolu Filipovića (1993), u okviru iste koordinisane akcije u kojoj je po Interpolovoj poternici prethodno uhapšen Nikola Vušović.

- Policijski službenici SBPOK UKP u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima BIA, u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima španske, austrijske, nemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima EUROPOL-a dana 18.10.2024. godine, po Interpolovoj poternici Republike Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili su slobode Nikolu Vušovića, organizatora OKG Vračarci. Nikola Vušović je osumnjičen u Srbiji za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959). Takođe se sumnjiči i za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (1979), Milošem Nilovićem zvani Runjo (1989), Lazarom Vukićevićem (1989) i Strahinjom Savićem (1987). Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU - saopštio je MUP.

U okviru iste koordinisane akcije, dana 22.10.2024. godine, u Kraljevini Španiji, u Barseloni uhapšen je Nikola Filipović, član organizovane kriminalne grupe "Vračarci" i desna ruka Nikole Vušovića.

Nikola Filipović osumnjičen je za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u pokušaju nad oštećenim Lazarom Vukićevićem.

Nikola Filipović je sa još jednim članom OKG učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola oštećenog Lazara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati