Život

Direktno.rs

23. 10. 2024. 17:12 0

Na Sajmu knjiga masovan odziv dece za pomoć dečaku iz Niša

Lep prizor na 67. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga - deca okupljena na štandu Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, kako bi donirala za novi dom porodice Stevanović iz Niša, čija je priča potresla celu Srbiju i ljude širom sveta.

Goran Stevanović iz Niša i njegovo troje dece, od kojih Viktor (13) i Andreja (16) imaju ozbiljnih zdravstvenih problema i poteškoća sa kretanjem, žive u skučenom stanu na petom spratu zgrade bez lifta. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe odlučila je da im olakša život i pokrenula veliku akciju prikupljanja donacija za njihov novi dom.

- Drugari u školi me često ismejavaju i kažu da treba da kupim novu nogu na kiosku… Tj. nisu mi to drugari - ovom rečenicom Viktor iz Niša počinje svoju ispovest koju je za nekoliko dana na društvenim mrežama pogledalo više od 10 miliona ljudi.

 Njihova priča nikoga nije ostavila ravnodušnim, a prizor koji je viđen na Sajmu knjiga u Hali 4 uliva nadu.

Veliki broj dece posetio je štand Humanitarne organizacije Srbi za Srbe kako bi doprineli da Viktor, Andreja i Vasilija što pre dobiju novi dom. Svako ko ubaci svoju donaciju u donatorsku kutiju dobija delić slagalice koja formira animirani budući dom Stevanovića. Na slici se ispred kuće, pored tate sa dve ćerke i sinom, nalaze paun, golubovi, papagaj i zec – sve ono što je na kraju viralnog videa Andreja rekla da bi želela da ima u svom dvorištu, pošto su joj životinje najbolji prijatelji.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe tradicionalno svake godine ima svoj štand na Sajmu knjiga u hali 4 gde se mogu donirati sredstva, kupiti proizvodi iz SZS prodavnice, preuzeti besplatan primerak godišnjeg izveštaja Organizacije kao i osveženje u vidu Banjskog piva.

Pored Sajma knjiga, za porodicu Stevanović možete donirati putem sajta www.srbizasrbe.org ili slanjem SMS poruke na broj 7763, cena poruke je 200 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati