Hronika

[ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2024. 16:04 1

Evo kako se branio pijani i drogirani vozač koji je pokosio dečaka

Vozač M. M. (34) osumnjičen da je na Novom Beogradu 21. oktobra svojim automobilom "audi A3", vozeći pod dejstvom alkohola i kokaina, oborio dete, saslušan je danas u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Osim vozača "audija" saslušana je još jedna osoba koja je bila sa njim u automobilu, takođe pod dejstvom kokaina.

- Po nalog javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici Uprave saobraćajne policije doneli su dana 21.10.2024. godine rešenje o zadržavanju okrivljenog M.M. (rođen 1990. godine) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297. stav 1. Krivičnog zakonika u vezi člana 289. stav 1. Krivičnog zakonika i krivično delo Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 296. stav 2. u vezi stava 1 Krivičnog zakonika i rešenje o zadržavanju okrivljenog S.J. (rođen 2002. godine) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 333. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika i krivično delo Nepružanje pomoći iz člana 127. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika - saopštilo je tužilaštvo.

Okrivljenom M.M. se stavlja na teret da je dana 21.10.2024. godine na Novom Beogradu, na raskrsnici ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, upravljajući vozilom marke “Audi A3”, požarevačkih registarskih oznaka, pod dejstvom alkohola i opojne droge kokain, najpre prošao kroz crveno svetlo na semaforu, udario u jedno putničko motorno vozilo, a potom u maloletnog oštećenog A.K. (14) koji je stajao na razdelnom ostrvu, usled kojih radnji okrivljenog je oštećeni zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Nakon saobraćajne nezgode, okrivljeni M.M. i S.J. su izašli iz vozila koje su ostavili na mestu događaja i peške se udaljili, na koji način su ostavili oštećenog bez pomoći, a okrivljenom S.J. se stavlja na teret da je pomogao M.M. nakon izvršenog krivičnog dela i da nije pružio pomoć oštećenom koji se nalazio u opasnosti za život.

Imajući u vidu da je okrivljeni M.M. u trenutku izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola i opojne droge, a okrivljeni S.J. pod dejstvom opojne droge, u tužilaštvu od strane veštaka psihijatra je obavljeno veštačenje na osnovu kojeg je utvrđeno da su okrivljeni bili uračunljivi.

Prilikom iznošenja odbrane, okrivljeni M.M. je priznao da jeste prošao kroz crveno svetlo, dok su i M.M. i S.J. izjavili da nisu videli dete.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo predlog da se prema okrivljenima odredi pritvor u trajanju do 30 dana, imajući u vidu da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti izvršenje krivičnog dela i to M.M. zbog svoje višestruke prekršajne i krivične osuđivanosti, a S.J. zbog činjenice da se trenutno nalazi pod uslovnom osudom, te da će uticati na svedoka - suprugu okrivljenog M.M. koja se takođe nalazila u kolima i kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati