Svet

[ Izvor: Mediji ]

20. 10. 2024. 15:36 0

Hezbolah preuzeo odgovornost za napad na izraelsku vojnu bazu

Libanska oružana grupa Hezbolah saopštila je da je organizovala raketni napad na vojnu bazu kraj grada Safeda, na severu Izraela.

Ta proiranska šiitska organizacija je saopštila da je ispalila rakete kao odgovor na nedavne "napade izraelskog neprijatelja na sela u domove" u Libanu.

To je sedmi put da je Hezbolah preuzeo odgovornost za ciljanje Safeda i okoline u protekla dva dana, preneo je Frans pres.

Izraelska vojska je nešto ranije na platformi Iks (X) objavila je da je čak 70 projektila identifikovano u letu preko granice danas pre podne, za samo nekoliko minuta. Neke projektile su presrele vazduhoplovne snage, a drugi su pali i izazvali požar.

Hezbolah je nedavno upozorio da borba s Izraelom ulazi u novu fazu, ali nije rečeno šta se pod tim podrazumeva.

Libanska nacionalna novinska agencija (NNA) javila je ove nedelje u jutarnjim časovima da su izraelski vojnici digli u vazduh jedan deo sela Mais-al Džabal pošto su u njemu podmetnuli visoko eksplozivan materijal.

Vojnici su buldožerom poravnali groblje u obližnjem selu Blida, dodaje se u izveštaju NNA, preneo je britanski Gardijan.

Mais al-Džabal je samo dva kilometra udaljen od granice s Izraelom i česta je meta izraelskih napada.

Većina stanovnika je iseljena kako bi izbegla razmenu vatre Izraela i Hezbolaha koja je gotovo svakodnevna od početka rata u Gazi pre više od godinu dana. Protekle noći je izraelska vojska napala desetine libanskih naselja, uključujući grad Nabatije treći put za nedelju dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati