Svet

[ Izvor: Mediji ]

20. 10. 2024. 22:03 1

Tramp pržio i služio pomfrit u Meku, da bi "pecnuo" Kamalu Haris (VIDEO)

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp pržio je i služio pomfrit u Mekdonaldsu u Pensilvaniji, pre nego što je organizovao improvizovanu konferenciju za novinare, odgovarajući na pitanja novinara.

Nakon što je jedan zaposlenik pokazao Trampu kako da umače korpe pomfrita u ulje, bivši predsednik SAD je došao na red, a nakon toga je pakovao i hranu za poneti, piše AP.

- Zapravo je potrebna velika stručnost da se to uradi kako treba i da se to uradi brzo - rekao je Tramp sa osmehom.

Tramp ovo radi i kao vid ismevanja i kritike Kamale Haris, koja je tokom kampanje tvrdila da je radila u Mekdonaldsu za vreme studija.

On bez dokaza tvrdi da to nije tačno. Harisova nije rekla u kom konkretnom restoranu i koje godine je radila u Mekdonaldsu.

- Malo više cenim (ovaj posao). Kažete: "Daj mi pomfrit". Nikada neću zaboraviti ovo iskustvo - rekao je Tramp.

U razgovoru sa novinarima, između ostalog, upitan je da li će poštovati rezultate izbora 5. novembra.

Tramp, koji i dalje odbija da prihvati da je izgubio izbore 2020. od demokrate Džoa Bajdena, rekao je da želi da pobeda ove godine bude toliko ogromna da su rezultati "preveliki da bi se nameštali".

Tramp je posetio Mekdonalds u Fistervil-Trevosu, koji je deo okruga Baks, kolebljive oblasti severoistočno od Filadelfije.

Tramp je dugogodišnji obožavalac brze hrane i njegovo osoblje često preuzima hranu iz ovog lanca i služi ga u njegovom avionu.

- Osnovna vrednost moje organizacije je to što s ponosom otvaramo svoja vrata svima koji posećuju zajednicu Fistervil - rekao je vlasnik Mekdonaldsa, Derek Điakomantonio.

On je u izjavi naveo da je zbog toga prihvatio Trampov zahtev "da posmatra radno iskustvo koje je imao jedan od osam Amerikanaca: posao u Mekdonaldsu".

Kako je Tramp rekao novinarima kada je izašao iz aviona: "Stvarno sam želeo da ovo radim ceo život".

Policija je zatvorila prometne ulice oko Mekdonaldsa tokom Trampove posete.

Haris, koja je bila kalifornijska tužiteljka pre nego što je postala senator i potpredsednica, isticala je svoje Mekdonalds iskustvo kao način da pokaže da razume borbe radničke klase.

- Kada se Tramp oseća očajno, sve što zna da uradi je da laže. Ne može da razume kako je imati letnji posao jer su mu uručeni milioni na srebrnoj tacni, samo da bi ih razneo - rekao je u nedelju portparol Harisove kampanje Ijan Sams.

U intervjuu prošlog meseca na MSNBC-u, potpredsednica je odbacila Trampove tvrdnje, rekavši da je radila u lancu brze hrane pre četiri decenije dok je bila na koledžu.

- Deo razloga zašto čak govorim o tome da sam radila u Mekdonaldsu je zato što u našoj zemlji postoje ljudi koji rade u Mekdonaldsu koji pokušavaju da podignu porodicu. Radila sam tamo kao student - kazala je ona.

Haris je takođe rekla:

- Mislim da deo razlike između mene i mog protivnika uključuje našu perspektivu o potrebama američkog naroda i šta je onda naša odgovornost da zadovoljimo te potrebe.

Trampov viši savetnik za kampanju Džejson Miler rekao je novinarima u subotu da će Trampovo pojavljivanje u restoranu brze hrane pokazati da se "povezuje sa vrednim Amerikancima".

Predstavnici Mekdonaldsa nisu odgovorili na poruku o tome da li je kompanija pre 40 godina imala dosije o zaposlenju Harisove u jednom od svojih restorana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati