Svet

Direktno.rs

20. 10. 2024. 14:18 4

Najprimitivniji Trampov govor: Pričao o penisu golfera, Kamalu izvređao

Bivši predsednik SAD i aktuelni republikanski kandidat za predsednika Donald Tramp je u subotu na mitingu u Pensilvaniji izgovorio sirove i vulgarne komentare, uključujući neprimerenu opasku o veličini penisa poznatog golfera i grubu uvredu na račun njegove rivalke, potpredsednice SAD Kamale Haris.

Ovaj nastup, 17 dana pre izbora u ključnoj saveznoj državi, dodatno je doprineo utisku da Tramp postaje sve više bez dlake na jeziku i nedisciplinovaniji. To se događa u trenutku kada se neki od Trampovih saveznika i saradnika brinu da njegovo ponašanje i sirov stil odbijaju neodlučne birače.

Nije bilo jasno da li su ti ispadi i uvrede izraz njegove frustracije zbog kampanje koja se odugovlači ili njegova refleksna želja da zabavi publiku. Na svojim skupovima u subotu, Kamala Haris je ukazala na Trampovo ponašanje i njegovu sklonost da „odluta od teme i brblja.“

Tramp je započeo svoj govor na aerodromu u Latrobu, Pensilvanija, sa 12 minuta prisećanja na golfera Arnolda Palmera, koji je odrastao u tom zapadnopensilvanijskom gradu i po kome je aerodrom nazvan.

Njegov monolog je kulminirao nepristojnim komentarima o veličini Palmerovog penisa. Nedugo zatim, Tramp je pružio publici priliku da vikne psovku. On je potom upotrebio tu reč s četiri slova da opiše Harisovu.

"Sve što dotaknu pretvore u..."

- Užasne četiri godine - rekao je Tramp, misleći na administraciju Bajden-Haris, dok je posmatrao masu od nekoliko stotina ljudi ispred sebe. - Bile su užasne, razmislite, sve što dotaknu pretvore u ...“

Mnogi u njegovoj publici, uglavnom odrasli, ali i neka deca i tinejdžeri, veselo su ispunili prazninu vičući: "Sr*nje!"

Nekoliko minuta kasnije, Tramp je pozvao svoje pristalice da glasaju, govoreći im da moraju da pošalju grubu poruku Harisovoj: "Ne podnosimo te, ti si sr*nje potpredsednica."

Kako se približava Dan izbora, Trampovi savetnici su najavili da će subotnji govor označiti početak njegovih napora da iznese završnu poruku biračima. Međutim, njegova odluka da otvori miting dugom pričom o Palmeru - jednoj od retkih tema o kojima je Tramp govorio duže bez skretanja s teme - postavio je znatiželjan ton.

- To je bio pravi muškarac - rekao je Tramp o Palmeru, koji je preminuo 2016. godine. "Ovaj čovek je bio jak i čvrst. I odbijam da kažem, ali kad se tuširao s drugim profesionalcima, izlazili su odatle i rekli, 'O, moj bože, to je neverovatno.'

Dok je publika reagovala, Tramp se nasmejao. Kasnije je rekao: "Morao sam vam ispričati deo s tušem jer je to istina. Šta da vam kažem? Želimo da budemo iskreni."

Tramp oduvek voli da šokira ljude, a pored psovanja, uživa da govori o seksu i izgledu muškaraca i žena.

Međutim, ranije je, uglavnom, izbegavao da bude otvoreno vulgaran u javnosti kao kandidat ili predsednik. Sada, međutim, dok se treći put kandiduje za Belu kuću i deluje vidno ljuće otkako se Harisova pridružila trci, zabeležen je primetan porast takvog ponašanja, naročito u poslednjim nedeljama i danima kampanje.

Uvrede i psovke

Na mitinzima, u intervjuima i na društvenim mrežama, izgleda da uživa u upotrebi nepristojnog jezika od kojeg su političari u prošlim vremenima zazirali. Ponovo je objavio rasno i seksualno obojene uvrede na račun Harisove na svojoj platformi “Truth Social”, a malo je učinio da umiri ili obuzda mase koje skandiraju psovke o ljudima s kojima ima nesuglasice.

Ove nedelje, Tramp je govorio na katoličkom dobrotvornom događaju i stajao nekoliko metara od nadbiskupa Njujorka kada je psovao dok je vređao Bila de Blazija, bivšeg gradonačelnika Njujorka. - Bio je užasan gradonačelnik. Zabole me du*e da li je to komedija ili nije - rekao je Tramp.

Tramp često koristi varijaciju reči "sr*nje" da aludira na četiri krivična postupka protiv njega.

- Neću reći, jer ne volim da koristim reč "sr*nje" pred ovom prelepom decom - rekao je u junu na skupu u mega crkvi u Arizoni, gde je publika počela da skandira ujedinjeno, na Trampovo oduševljenje.

To je bilo jedno od nekoliko nedavnih priznanja od strane Trampa, uključujući jedno u Latrobu, da njegov način govora može vređati. Tramp često prepričava svojoj publici priču o pismu koje je dobio od Frenklina Grejema, evanđeoskog vođe, u kojem ga moli da pripazi na svoj jezik.

- Odgovorio sam mu - rekao je Tramp u subotu. „Rekao sam, pokušaću to da uradim, ali zapravo, priče neće biti tako dobre. Jer ne možete staviti isti naglasak. Tako da sam večeras prekršio svoje pravilo.“

Mnogi od onih koji posećuju njegove mitinge odražavaju njegov stav kroz svoju odeću, noseći majice, kačkete i drugu garderobu s vulgarnim izrazima, od kojih su mnogi usmereni na Harisovu.

U Latrobu, Tramp se na kraju prebacio na svoje uobičajene teme kampanje. U jednom trenutku je tvrdio da bi njegov izbor mogao doneti "novu zlatnu eru Amerike"

To je bio redak trenutak optimizma u njegovom govoru. Uglavnom, Tramp je nastavio da koristi mračnu, ponekad nasilnu retoriku da opiše Bajdenovu administraciju, američku ekonomiju i ilegalnu imigraciju, o kojoj je ponovo govorio kao o vojnoj invaziji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati