Košarka

Direktno.rs

20. 10. 2024. 20:55 3

Partizan "preživeo" Zadar: Iščupao pobedu!

Košarkaši Partizana ostali su neporaženi u ABA ligi, pošto su u petom kolu regionalnog takmičenja u gostima savladali Zadar sa 75:71. Morali su crno-beli dobrano da se pomuče, budući da su ispustili čak 12 poena viška, da bi u finišu uspeli da odbrane trijumf.

Ovo je peta pobeda Partizana u isto toliko mečeva, a Zadar je pretrpeo četvrti poraz.

Trener crno-belih Željko Obradović je odlučio da za ovu utakmicu odmori Brendona Dejvisa i Ifea Lundberga posle duplog kola Evrolige, pa su u sastavu bili debitant Ajzea Majk i povratnik Dvejn Vašington.

Posle ravnopravne prve četvrtine, Partizan je ''dodao gas'' u drugoj, a svoje minute odlično je koristio centar Balša Koprivica koji je prvo poluvreme završio sa devet poena i četiri skoka.

Crno-beli su posle 20 minuta igre vodili sa 52:41 i činilo se tada da idu ka rutinskoj pobedi nad Zadranima, ali se u nastavku mnogo toga promenilo.

Tek što je dobio priliku da zaigra, Partizanov debitant Ajzea Majk je posle samo jednog minuta u igri, iz svog prvog šuta pogodio za tri poena. Ali, to je bio jedini potez za pohvalu u igri Partizana u prvih pet-šest minuta drugog poluvremena. Prilično smušeno su crno-beli igrali u tom periodu, pogotovo u odbrani, defanzivni skok nije funkcionisao i Zadrani su uspeli da ekspresno ''istope'' dvocifrenu prednost Partizana i da trojkom Mihailovića povedu sa 49:47.

Nakratko je uzvratio Bonga na isti način, ali Mihailović je postao nezaustavljiv za odbranu Partizana - nova njegova trojka za 54:50 u korist Zadrana!

Četiri poena razlike domaći su zadržali i do kraja ove deonice, pa se Partizan posle sasvim solidnog prvog poluvremena neočekivano našao u velikom problemu.

Balša Koprivica je u prva dva minuta četvrte četvrtine uradio dosta dobrih stvari, pre svega u odbrani, a u napadu je pogodio posle odlične asistencije Karlika Džonsa, dok je nešto kasnije Bonga trećom trojkom od početka meča doveo Partizan u vođstvo 59:58.

Nije se dugo čekalo i na njegovu četvrtu trojku, a na oko pet minuta do kraja Karlik Džons je posle prodora poentirao za 66:61.

Međutim, nisu se ni Zadrani predavali, prepoznali su Partizanove slabosti u drugom poluvremenu, a Mihailović je 27. poenom smanjio prednost crno-belih na 68:67, na tri i po minuta do kraja.

Ušlo se u dramatičnu završnicu ovog meča, ali kako se meč bližio kraju, Karlik Džons je igrao sve bolje, preuzeo je najveću odgovornost i trojkom na ulasku u poslednja dva minuta je doneo Partizanu plus četiri - 73:69.

Uzvratio je Mihailović sa linije penala za 73:71, a na drugoj strani Nilikina je promašio ceo obruč pri šutu za tri! Na devet sekundi do kraja Tajrik Džons je faulirao Mazalina, što mu je bio peti faul, ali Mazalin nije pogodio nijedno bacanje, pa Partizan uspeva da zadrži minimalnu prednost, a Koprivica je fauliran pod košem i tako obezbedio još jedan napad Partizana, da bi čitav posao poenima završio Sterling Braun za konačnih 75:71.

Bonga je sa 16 poena i pet skokova bio najefikasniji u Partizanu, 14 je upisao Karlik Džons, Koprivica 11, uz 7 skokova, a Nilikina 10 poena.

Kod domaćih Mihailović ubedljivo najbolji sa 29 poena.

ZADAR - PARTIZAN 71:75 (19:20, 12:22, 27:12, 13:21)

Dvorana: "Krešimir Ćosić". Gledalaca: 5.000. Sudije: Milan Nedović, Miloš Koljenšić, Dragan Porobić.

ZADAR: Mihailović 29, Val 2, Klarica 6, Gegić 14, Proleta, Žganec 5, Mazalin 7, Dundović, Ramljak 6, Džilbert 2, Torbarina.

PARTIZAN: K. Džons 14, Nilikina 10, Vašington, Koprivica 11, Nakić 4, Marinković 4, Pokuševski, Braun 9, Bonga 16, Lakić, Majk 3, T. Džons 4.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati