Srbija

[ Izvor: N1 ]

20. 10. 2024. 21:09 4

Đaci i radnici se snalaze do Aranđelovca jer autobusa NEMA!

Na relaciji Aranđelovac - Bosuta pet sela ostalo je bez autobuskog prevoza. Jedini prevoznik koji poslednjih desetak godina obavlja javni prevoz u toj opštini već nedelju dana ne šalje autobuse. Da bi otišli na posao ili školu, meštani moraju nekoliko sati ranije da izađu na glavni put i stopiraju. Pojedini đaci u školu nisu ni išli nekoliko dana, jer nemaju kako da odu. O ovom problemu niko od nadležnih se još uvek nije zvanično oglasio.

Za 50-ak đaka iz okolnih sela koji pohađaju osnovnu i srednju školu u Aranđelovcu, ljude koji rade u gradu, penzionere koji bi do lekara, autobuskog prevoza nema već nedelju dana. Niko od nadležnih ne reaguje, pa se snalaze kako znaju.

- Narod koji putuje na posao izlazi bukvalno ranije i hvata neki stop, što se kaže - stopiraju. A deca - ako ima neko da ih preveze do škole - taj dan odu, ako nema - ne odu u školu. Konkretno moja deca, ja zbog posla nisam u mogućnosti da ih odvozim i dovozim svaki dan do Aranđelovca - kaže jedan meštanin.

- Ja večeras idem u treću smenu, ja moram da izađem tu i da stopiram. Nekako ću da odem, ali kako ću da se vratim, to je problem. Kad izađeš ujutru u 6 sati s posla, pa stojiš i čekaš da li će neko da te poveze ili kako ćeš da se vratiš.

- Kad nema busa tata nas vozi u 5 ujutru, pa čekamo da zvoni u 8.

Tata radi?

- Da.

Da autobus neće doći, to je već svima jasno. Ali nije im jasno zašto problem niko ne rešava. Od opštine i prevoznika odgovore ne dobijaju. Načuli su samo da se autobus pokvario i da drugog nema.

- Niko ništa ne može da kaže. Iz opštine te pošalju u Lastu, oni u Aranđelovcu u Lasti kažu idite u Beograd, tako da očigledno nikog nije briga. Niko ne vodi računa o tome da li deca idu u školu.

- Da li će se taj problem skorije rešiti, šta će se desiti, mi nismo upućeni. Niko nas nije zvanično obavestio, nemamo ni jednu proverenu i tačnu informaciju, da li će ostati Lasta ili će doći neki drugi prevoznik. I kada će taj prevoz početi ponovo da saobraća - ističe jedan od meštana.

- Ja imam jednu molbu za celu opštinu da već jednom srede ovaj prevoz zato što je mnogo teško i naporno putovati, em što nemamo slobodan most, nego obilaznicu, ali ni to nije problem, već što mi ne možemo redovno da idemo u školu - kažu meštani sela Bosuta i Jelovik.

Rekonstrukcija obližnjeg mosta preko jezera Garaši, koji već dugo nije u funkciji, i dalje traje, iako je rok za završetak bio u avgustu ove godine. I to je dodatni problem, jer su sela praktično odsečena. Alternativni obilazni put je u lošem stanju, pa meštani dodatno strahuju da li će uopšte i tim putem moći da prolaze kada počne zima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati