Fudbal

Direktno.rs

20. 10. 2024. 19:41 0

Liverpul preko Čelsija do vrha Premijer lige

Fudbaleri Liverpula savladali su Čelsi na svom "Enfildu" sa 2:1 u derbiju osmog kola engleske Premijer lige.

"Crveni" su tako sačuvali lidersku poziciju na tabeli sa bodom više u odnosu na aktuelnog prvaka Mančester siti, a junak trijumfa domaćih bio je lokalni momak Kertis Džons, koji je najpre iznudio jedanaesterac, a onda postigao pobedonosni gol za ekipu menadžera Arnea Slota.

Nije bilo preterano dinamično na "Enfildu" u prvih 20 minuta. Karakteristično za derbi u Premijer ligi, obe ekipe ušle su u meč nešto opreznije nego inače.

Prva zanimljiva situacija dogodila se u šesnaestercu Liverpula, kada je Aleksander-Arnold startovao nad Sančom, a sudija Džon Bruks odlučio da ne pokaže na najstrožu kaznu, iako je kontakta bilo.

Samo pet minuta kasnije domaći su tražili jedanaesterac. Štoper Čelsija Kolvil srušio je Salaha u svom šesnaestercu, ali je Bruks još jednom odlučio da ne dosudi penal.

Dileme nije bilo samo dva minuta kasnije. Salah je šutirao desno iskosa, lopta se odbila do veziste Liverpula Kertisa Džonsa, a njega je vidno faulirao nesmotreni Kolvil, pa je Bruks ovoga puta bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Mohamed Salah i pogodio za vođstvo "crvenih".

Čelsi je uzvratio posle samo tri minuta u drugom poluvremenu. Vezista "plavaca" Mojzes Kajsedo poslao je loptu "sa očima" za napadača gostiju Nikolasa Džeksona, koji je umakao protivničkoj odbrani i zatresao mrežu nemoćnog čuvara mreže Kelehera.

Nisu se gosti pošteno ni poradovali, a Liverpul je ponovo vodio. Igrao se 51. minut kada je Salah majstorski centrirao sa leve strane, a odbrana Čelsija dopustila Kertisu Džonsu da uđe iz drugog plana i neometan iz peterca postigne gol odluke za ekipu menadžera Arne Slota.

Do kraja utakmice Liverpul je bez većih problema sačuvao prednost, a tim menadžera Enca Mareske imao je najbolju priliku da izjednači u 93. minutu kada je glavom pokušao Renato Veiga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati