Fudbal

Direktno.rs

19. 10. 2024. 21:17 0

Isključenje Salibe i prvi poraz Arsenala u Premijer ligi

Fudbaleri Arsenala izgubili su u gostima od ekipe Bornmuta sa 2:0 u osmom kolu Premijer lige.

Arsenal je sat vremena igrao sa igračem manje, pošto je u 30. minutu isključen Vilijam Saliba, a Bornmut je brojčanu prednost iskoristio golovima Kristija u 70. i Klajverta u 79. iz penala.

Arsenalov košmar počeo je i pre početka utakmice, pošto je Bukajo Saka bio van protokola zbog povrede, a Gabrijel Martineli je iz predostrožnosti takođe posle lakše povrede ostao na klupi.

Arsenal se mučio, pošto i dalje nema povređenog Martina Odegarda, i gosti su bili prilično neuverljivi. Na sve to, u 30. minutu je direktan crveni karton dobio Vilijam Saliba.

Leandro Trosar je loše vratio loptu, Evanilson je krenuo sam na Raju, a Saliba ga oborio sa leđa. Iako mu je glavni arbitar prvo pokazao žuti karton, posle asistencije iz VAR sobe je promenio odluku i isključio Francuza. Mikel Arteta je odmah izveo Sterlinga i uveo Kiviora, ali Arsenal nije mogao da izdrži sat vremena sa igračem manje.

Bornmut je igrao fenomenalno, bez srljanja, strpljivo i nagrade su stigle u drugom poluvremenu.

Istina, samo minut pre primljenog gola, Martineli je imao stopostotnu šansu u situaciji jedan na jedan u kojoj je bolji bio Kepa.

U 70. minutu, Arsenalovim oružjem, iz prekida, domaći su postigli prelep gol. Posle kornera sa leve strane, Klajvert je istrčao na prvu stativu i potom samo prosledio povratnu do Kristija koji je zategao pod prečku za 1:0.

Sve je bilo gotovo devet minuta kasnije - Kivior je pogrešio, izgubio je loptu, opet je Evanilson išao sam na gol, ovaj put ga je oborio Raja i napravio penal. Odgovornost je preuzeo Džastin Klajvert, koji je posle asistencije i pogodio sa 11 metara za nedostižnih 2:0.

Arsenal nije imao snage da se vrati u meč, pa je tako Artetin tim upisao prvi poraz ove sezone, dok je Bornmut nastavio da niže dobre rezultate, sa 11 bodova sada je tačno na sredini tabele.

Arsenal je sada u dodatnom problemu, jer sledi gostovanje Liverpulu i to bez suspendovanog Salibe...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati