Fudbal

[ Izvor: Maxbetsport ]

20. 10. 2024. 19:58 0

Stojadinović: Zvezda može da obori rekord sa Maksimovićem! Englezima nije problem da plate…

Došao je na glavnu pozornicu i potvrdio ekstra potencijal. Prvo u derbiju sa Partizanom, a posle meča protiv Intera već su krenuli da se interesuju klubovi iz Evrope. Nema dileme da je Andrija Maksimović novi biser Crvene zvezde i da je cena porasla na tržištu u poslednjih mesec dana, a upisana su i dva nastupa za najbolju selekciju Srbije u Ligi nacija.

Listu ekipa je otkrio i MaxBet Sport, a Zoran Stojadinović, menadžer popularnog Mesija, u razgovoru za pomenuti portal je potvrdio da mu često zvoni telefon sa istim pitanjem, ali da neki naredni koraci zavise od planova čelnika šampiona Srbije.

- Od interesa do realizacije transfera je dugačak put. Svi klubove, koje ste spominjali u prethodnom periodu su se raspitivali. Pričao sam sa njihovim ljudima i oni imaju skaute, koji prate igrače Srbiji - kaže Stojadinović.

Neki su prepoznali potencijal u mlađim selekcijama.

- Andriju prate već duže vreme i dve godine je u žiži. Nije još postignut dogovor ni sa jednim klubom, čekamo konkretne ponude. Jasno je da ima vremena sa konačnim izborom. Nema žurbe, važno je da igra u oba takmičenja, a oni će dolaziti i "tajno" bez najava.

Standard je postavljen, a ekipe imaju svoje lestvice.

- Pouzdano znam da su ranije smatrali da je neki limit za igrača iz Srbije, oko deset miliona evra! Za toliko je prodat reprezentativac Strahinja Pavlović, ali mislim da će Zvezda sa Maksimovićem postaviti rekord. Kvalitet, godine…

Cifre stalno rastu

Trka je otvorena, a budući kupac neće "malo" platiti.

- Pita se Zvezda. Razgovarao sam sa Zvezdanom Terzićem i želje su da se od obeštećenja dobije više od 15.000.000 evra. Ići će cena napred na neki maksimum sa bonusima, ali sve će se nekako formirati na osnovu uslova, koji budu zvanični.

Traženi iznos će mnoge eliminisati.

- Jasno je da će biti neki veliki klub. Treba naći ekipu, gde neće ići na pozajmicu već da se polako uklapa godinu dana. Po stilu po meni to su Dortmund, Mančester siti i Barselona, koja ima problem sa finansijama.

Englezi su se baš zagrejali.

- Imaju odlične budžete. Njima nije problem da plate. I Brentford i Liverpul i Everton, ako su sigurni da će projekat uspeti u potpunosti, a to iskreno niko ne može da predvidi. Igrač ima ekstra potencijal, ali nije lako se odmah nametnuti sa 18 godina i biti pojačanje.

Saradnja sa asovima

Za tri decenije posla najbolji srpski menadžer je mnoge igrače lansirao na scenu.

- Krenimo od Stevana Jovetića, kada je bio omladinac, i Zvonimira Vukića i Simona Vukčevića, koji su igrali za Partizan. Kao omladince sam prepoznao braću Milinković-Savić, pa Boško Janković, Marko Grujić, Strahinja Eraković i golman Predrag Rajković, koji tada nije postao prvotimac. Od mlađih sada su tu pored Andrije Maksimovića i Vanja Vlahović, Mihailo Petković i Adem Avdić, koji se sprema za debi u Zvezdi.

Brojni stranci su prošli skauting.

- Video sam Jaja Turea u Metalurgu iz Donjecka. Tomu Šokotu i Alena Halilovića u Dinamu i odveo ih u Benfiku i Barselonu. Erera je bio omladinac Majorke, pa je nastavio u Brestu i Liverpulu, kao Asensio koga je uzeo Real. Svaka priča je posebna, a važan je pravi tajming za posao.

Strpljenje je nekada najbolje rešenje.

- Maksimović tek na leto postaje punoletan, pa onda može u Evropu. Blizu je januar, sve će se izvagati - poručio je na kraju Stojadinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati