Region

[ Izvor: Mediji ]

15. 10. 2024. 17:24 0

Dečak u Podgorici pravio spisak sa imenima dece

Više roditelja učenika Osnovne škole "Pavle Rovinski" javilo se redakciji "Vijesti", tvrdeći da su uznemireni zbog saznanja o postojanju spiska sa imenima više đaka, a koji navodno podseća na tragediju iz beogradske škole "Vladislav Ribnikar" iz maja prošle godine.

"Vijestima" je iz uprave škole potvrđeno da je kod njih ceduljica sa imenima učenika, ali da utvrđuju sve činjenice.

U prvom razgovoru sa novinarom, rečeno je da je reč o šali i sugerisano da se time ne treba baviti, uprkos poruci koju je direktorka Nataša Popović prosledila Savetu roditelja.

U njom, prema informacijama lista, šefica te obrazovne institucije objašnjava roditeljima da u potpunosti razumije da, "na ovaj način evidentirana imena dece", stvaraju nelagodu i paniku.

- Odmah po prijemu ove informacije preduzeli smo sve potrebne mere i radnje - napisala je Popović, poručujući da svi obavljeni razgovori "nedvosmisleno ukazuju na to da nema razloga za paniku".

"Vijestima" je nezvanično rečeno da u OŠ "Pavle Rovinski" trenutno tim povodom boravi tročlana delagacija Ministarstva prosvete, nauke i inovacija i da je u slučaj uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i da institucije čine sve iz svojih nadležnosti da se ovaj slučaj što pre razreši.

Direktorka Popović je ranije danas kazala "Vijestima" da je situacija pod kontrolom, ali da razumije strah roditelja.

- Problem će se rešiti na nivou škole. Nema potrebe da se u ovom slučaju uključuju druge institucije... Informacija jeste bila uznemiravajuća. Na listi jesu bila pobrojana imena učenika... Razumijem brigu roditelja - rekla je ona.

U Viber grupama, roditelji insistiraju da im se kaže da li su deca bezbjedna.

- Da se utvrdi ko se neslano šalio i da bude sankcionisan. A, ne da ga prikrivaju jer mu je tata neko bitan. Želim da znam, jer imam pravo na to - poručuje jedan od njih u telefonskoj poruci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati