Kolumne

Živan Haravan

15. 10. 2024. 07:00 1

Ana Brnabić je bacila bumerang

Ova poslednja sednica Narodne skupštine, koja je bila posvećena nadgornjavanju vlasti i opozicije, a sve u vezi namere vlasti da dozvoli kopanje rudnika litijuma, podseća na čuvenu osmu sednicu CKSKRS.

Nakon koje je došlo do svega što nas je, potom, snašlo.

Nije trebalo brzati i unapred, blanko, hvaliti opoziciju koja dugo već nije imala svoj zajednički profilisan program i plan šta i kako sutra kada bi došla na vlast.

Konačno, naša opozicija je jasno, pravim rečnikom i na pravi način jedinstveno artikulisala volju i raspoloženje, kažu, dve trećine naroda i građana Srbije! I to joj je, sada, "najubojitije oružje" u sukobu sa vladavinom SNS-a.

A, pomenuta sednica Skupštine protekla je u znaku verbalne razularenosti Ane Brnabić i isto tako, u nešto blažoj formi, i "gosta" (?!) ministarke Dubravke Đedović Handanović. Ako izuzmemo dežurnog galamdžiju Jovanova, obe kao da su se takmičile koja će više i žešće da vređa svoje političke protivnike, ne birajući niske udarce i uvredljive poruke.

Obe, ne shvatajući da im pozicija "sile" ne dozvoljava da preko opozicije upućuju uvrede i nipodaštavanje volje naroda i građana Srbije.

Možda se Dubravka osećala moćnom i nedodirljivom samo zato što ima fotografiju sa Đokovićima, dok Ana, u svojoj beskrupuloznosti, optužuje opoziciju da priziva građanski rat!?

Građanski ili svenarodni otpor bilo kojoj politici vlasti koja nije u interesu širokih masa, NIJE poziv na građanski rat!

Na građanski rat pozivaju, lukavo i prepredeno, upravo Ana Brnabić i Dubravka Đedović. Da li to rade po zadatku ili iz stanja obuzetog bezobrazlukom i osećanjem da iza njih stoji Svevišnji, videćemo. Možda, uskoro.

Ana, u transu, vređa, naziva predlog Zakona opozicije imbecilnim, tera u p. m. narodnog poslanika, dobacuje sa mesta predsednice Skupštine, upravo imbecilne, "dosetke".

Radi i kaže sve što joj se prohte! Da, tačno je da ona nije otkupila vilu na Dedinju u kojoj živi sa partnerkom. Ali, pokazuje li Ana trunku stida i nelagodnosti što, uopšte, stanuje u vili sa, ko će ga znati, koliko soba i prostorija?

I to za džabe!

Dakle, Ana Brnabić je "zavrljačila" bumerang u pravcu opozicije i naroda.

Zaboravila je osnovnu karakteristiku - bumeranga!

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati