Hronika

[ Izvor: Mediji ]

24. 09. 2024. 16:41 6

Vozaču Vojske Srbije preti 12 godina zatvora

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na putu Raška - Kraljevo poginulo je petoro ljudi, među kojima je troje dece, kada je došlo do sudara borbenog vozila Vojske Srbije i putničkog automobila. U putničkom vozilu nalazila se porodica L. Danijel, Mirjana i njihovo troje dece, kao i komšinica Dijana K. a poginuli su svi sem Mirjane.

Zbog nesreće je uhapšen pripadnik Vojske Srbije M. V. a njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina.

Ubrzo nakon nesreće, policija je privela vozača vojnog borbenog vozila PASARS, koje je učestvovalo u nesreći. Vozaču je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, a u medijima se pojavila informacija da mu je u krvi utvrđeno prisustvo alkohola.

Osumnjičenom pripadniku Vojske Srbije na teret se stavlja krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja iz čl. 297 stav 2 u vezi člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika, na štetu pet osoba. Njemu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja preti do 12 godina zatvora.

"Ako je usled dela iz čl. 289. st. 1. i 2, 290. st. 1. i 2, 291. st. 1, 3. i 4. i 295. st. 1. i 2. ovog zakonika nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina", navodi se u Krivičnom zakoniku Srbije.

Prešao u suprotnu traku?
Tokom istrage biće utvrđeno kako je tačno došlo do saobraćajne nesreće. Prema prvim informacijama, sumnja se da je vozač vojnog borbenog vozila PASARS prešao iz svoje u suprotnu traku i vozilom pregazio automobil u kojem se nalazila porodica. Tešku nesreću preživela je samo Mirjana L. majka troje dece.

Takođe, tokom istrage biće utvrđeno i da li je osumnjičeni pripadnik Vojske Srbije imao alkohol u krvi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati