Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Agencije ]

15. 10. 2024. 09:40 0

"Ekološki aktivisti puše k'o Turci na protestima"

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je opozicija tokom skupštinske rasprave o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima doživela "potpuni debakl", navodeći da su sve vreme "pričali o drugim stvarima".

Brnabić je na televiziji "Hepi" kazala da na kraju čak ni svi poslanici opozicije koji su potpisali predlog zakona, nisu glasali za njega.

- Tražili su da pričamo o tome u Skupštini, da to bude jedina tačka na dnevnom redu, dobili su da budu i ovlašćeni predlagači - rekla je ona i ocenila da posle svega opozicija "nastavlja borbu na ulici".

Kako je kazala, opozicija je po svaku cenu želela da izbegne predsednika Srbije Aleksandra Vučića u parlamentu, što je pokazalo da oni "ne veruju u svoje argumente i da ne smeju da se suoče sa njim".

Brnabić je navela i da opozicija ima pravo na protest, ali u skladu sa Ustavom, što znači da ne mogu da uskraćuju druga prava ostalim građanima "pravo da odu na posao, da provedu mirno vreme sa porodicom, da odvedu dete u školu, ili bilo šta drugo".

- U Briselu su Gretu Tunberg, koja stvarno veruje u borbu za bolju životnu sredinu, uhapsili jer je jednu raskrsnicu htela da blokira. Za razliku od nje, naši aktivisti su unikatni u svetu. Mi imamo ekološke akiviste koji dođu i svi puše k’o Turci na tim protestima - rekla je Brnabić.

Dodala je da se ekološki aktivisti u Srbiji, bore za čist vazduh, ali sve vreme puše, bore se za zdravlje i životnu sredinu, ali nose bundu od nerca, bore se za životnu sredinu, ali ostavljaju plastične flaše svuda iza sebe, i od Dorćola do Terazija idu svojim automobilom.

Komentarišući izjavu poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića da je kompanija Rio Tinto u Papua Novoj Gvineji "oterana posle krvavog građanskog rata", a da srpski režim želi da Rio Tinto dovedu "sa plaćeničkom vojskom i da krenu na građane Srbije", rekla je da „zaista želi da pozove sve nadležne institucije“ da reaguju.

- Ne mogu da verujem da bilo koji političar može da priča ovakve stvari, da u javnosti govori kako će neko da šalje plaćeničku vojsku, da je neko negde izazvao rat i da će to da se desi i u Srbiji. Institucije moraju da rade svoj posao - kazala je Brnabić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati