Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

15. 10. 2024. 11:29 1

"Škaljarci" ubili dvojicu Srba

Pripadnici Škaljarskog klana tokom 2019. godine su u kući jednog od njih, Milana Brajovića, u danilovgradskom naselju Jelenak, ubili dvojicu državljana Srbije Filipa M. i Vukašina G. a njihova tela potom sakrili.

Za to krivično delo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odeljenje (SPO) je podnelo krivičnu prijavu protiv pripadnika barske ćelije zločinačkog škaljarskog klana Stefan Ðukić Mandić, Milan Brajović zvanog Fitilj, Emil Tuzović i Gorana Milašinovića zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Brajović i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 Iz SDT je pojašnjeno da je predmet krivične prijave je delovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni Mile Radulović i Alan Kožar, u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni Damir Hodžić i druga nepoznata lica, "sa tačno određenim ulogama i zadacima, u cilju vršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, pa tako i ubistvo oštećenih F.M. i V.G., državljana Srbije, pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z.N., pripadnika svoje kriminalne organizacije, i na svirep način, u selu J., opština D., u kući osumnjičenog M.B., u junu 2019. godine, uz skrivanje njihovih posmrtnih ostataka i uklanjanje tragova krivičnog dela".

Predmet krivične prijave je i nedozvoljeno nabavljanje i držanje veće količine automatskog vojnog i drugog vatrenog oružja od strane osumnjičenog M.B., u D., u periodu od decembra 2019. do januara 2020. godine, i to najmanje tri automatska pištolja, dva ručna bacača - raketa, mine se rasprskavajućim usmerenim dejstvom, tri prigušivača, devet pištolja i jedan revolver, kako bi ga stavio na raspolaganje kriminalnoj organizaciji čiji je pripadnik, radi izvršenja ciljeva zbog kojih je organizovana.

Osumnjičeni M.B. i G.M., koji se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, su saslušani od strane specijalnog tužioca, dok su osumnjičeni E.T. i S.Đ.M., nedostižni državnim organima, jer su lišeni slobode u inostranstvu, zbog drugog krivičnog dela i za njima je raspisana poternica.

Atentant na vođu kavačkog klana, Radoju Zvicera, dogodio se 26. maja 2020. godine u elitnom delu Kijeva u Ukrajini gde je vođa kavačkog klana boravio sa porodicom sa lažnim dokumentima. On se u Kijevu skrivao od suparničkog škaljarskog klana.

Kako je "Blic" pisao, Zvicer je tog dana džogirao ispred zgrade kada se ga u jednom trenutku opkolili crnogorski državljani Emil Tuzović i Stefan (Đukić) Mandić i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. Oni su ispalili kišu metaka na njega, a od sigurne smrti ga je spasila supruga Tamara Zvicer koja je pucala u vazduh kako bi oterala napadače i odbranila Zvicera.

Tada su napadači pobegli "smartom" sa mesta pucnjave. Oni su onda odlučili da se reše automobila koji su koristili, ali je plan pošao po zlu jer su se zapalili što su zabeležile i sigurnosne kamere.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati