Kuhinjica
01. 07. 2025. 07:28 0
Sočan manastirski kolač: Mekan kao duša, a pravi se bez šećera i ulja
Manastirski kolač će vas oduševiti kako prelepim ukusom, tako i neodoljivim mirisom. Pravi se bez ulja i šećera, te nije pretnja savršenoj liniji.
Postupak pripreme je jednostavan, zato uživajte u fenomenalnoj poslastici bez osećaja krivice.
Potrebno je:
4 kašike mlevenih oraha
4 kašike seckanih oraha
4 kašike marmelade po želji
1 prašak za pecivo
400 ml vode mlake
20 punih kašika brašna
malo cimeta
Za premazivanje:
4 pune kašike pekmeza
4 kašike seckanih oraha
Priprema:
Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i žicom izmutiti.
Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti.Testo je ređe. Sipati u pleh 35×28 obložen pek papirom.
Protresti pleh i peći na 200 stepeni 30-50 minuta da kolač bude lagan i lepo rumen, prenosi Bakina kuhinja.
Komentari 0
ostavi komentar