Kuhinjica
11. 03. 2025. 22:41 0
Čokoladna torta sa pomorandžom: Savršena kombinacija koja osvaja ukusom
Ljubitelje pomorandže i čokolade oduševiće ovaj jednostavan, a fantastičan prolećni desert.
Sastojci za biksvit:
4 jaja
6 kašika šećera
2 kašike vrele vode
2 kašike brašna
3 kašike kakaa
1/2 praška za pecivo
Preliv za biskvit
100 ml soka od pomorandže
kašičica arome narandže
Glazura:
500 ml slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
Krema:
600 ml soka od pomorandže
2 kesice pudinga od vanile
2 kašike šećera
500 ml slatke pavlake
200 g krem sira
Žele:
200 ml soka od pomorandže
2 kašike šećera
1.5 kesica želatina
Priprema:
Za biskvit umutiti belance i ostaviti sa strane. Žumance umutiti sa šećerom, dodati vodu, suve sastojke i na kraju lagano umešati belance.
Izliti testo u kalup razmere 26 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 stepeni.
Za glazuru naseckati sitno čokoladu za kuvanje. Slatku pavlaku zagrejati do ključanja i preliti preko čokolade. Ostaviti par minuta i potom promešati da se sve poveže.
Sačekati da s malo prohladi. Biskvit ostaviti u kalupu, zaliti sokom i preliti preko toga.
Ostaviti u frižideru dva sata da se stegne, prenosi Azra.ba.
Komentari 0
ostavi komentar