Srbija

Direktno.rs

14. 10. 2024. 20:21 3

Dogovor opozicije i ekoloških organizacija - BIĆE BLOKADA

Večeras je održan sastanak opozicionih političkih stranaka i udruženja SEOS i Ne damo Jadar. Na sastanku je analizirana nedavno održana sednica Narodne skupštine Republike Srbije o Zakonu o izmenama i dopunama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima i dogovorena je podrška opozicionih političkih stranaka svim aktivnostima i akcijama SEOS-a i Ne damo Jadar u cilju borbe protiv ralizacije projekta Jadar i Rio Tinta, odnosno protestu u Loznici u sredu od 17 časova, kao i blokadama koje su planirane na nekoliko lokacija u subotu, a o čemu će predstavnici SEOS-a i Ne damo Jadar na vreme obavestiti građane.

- Takođe, dogovoreno je i da ćemo pratiti sazivanje i održavanje sednice Skupštine grada Loznice na kojoj bi se na dnevnom redu mogao naći Prostorni plan područja posebne namene, a koji je prethodno već ukinut. Ovo ćemo pratiti sa posebnom pažnjom s obzirom na to da 23. oktobra ističe rok od 90 dana za održavanje sednice lokalne skupštine prema Zakonu o lokalnoj samoupravi - naveli su u zajedničkom saopštenju SEOS, Ne damo Jadar i opozicione političke partije.

Na sastanku je dogovoren nastavak koordinacije svih daljih aktivnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati