Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 10. 2024. 09:45 0

Danijela Grujić (SSP): Đukić Dejanović, dolivate ulje na vatru - građane tretirate kao podanike

Kada u jeku protesta prosvetara uvodite uvećanje administrativnih obaveza, dolivate ulje na vatru, ministarko Đukić Dejanović. Ako se zapitate zašto su nastavnici ogorčeni a roditelji zabrinuti zbog nove platforme Zdravitas u prosveti odgovor treba da potražite u nepoštovanju demokratskih procedura, društvenog dijaloga i transparentnosti u radu. Jednom rečju, po ko zna koji put naprednjački režim tretira građane kao podanike koji bez pitanja treba samo da ispunjavaju njegove odluke, stoji u otvorenom pismu dr Danijele Grujić koje je uputila Slavici Đukić Dejanović. Pismo prenosimo u celosti.

- Dugo planiran projekat zbog koga su učinjene i izmene zakona u obrazovanju stekao je u par dana takav otpor zbog nesposobnosti vlasti da ga predstavi javnosti i afirmiše što je zabrinulo gotovo svakog roditelja. Šta će biti sa prikupljenim ličnom podacima naše dece? Ako niste bili u stanju da ljudski ispričate priču o Zdravitasu i praćenju motoričkih sposobnosti učenika, kada vidimo da se zakoni u Srbiji nekažnjeno krše svakodnevno, kako da vam verujemo da ste sposobni da im zaštitite integritet i podatke o ličnosti?

Šokantno uvođenje Zdravitasa kao "po kazni" poručuje samo jedno prosvetarima: čuvajte se, uvek može gore! To je u osnovi tačno, ali to zapravo važi za svakog, ponajviše za one koji umisle da će večno odlučivati o sudbini drugih ljudi pa zatežu žice do tačke pucanja. Samo, pre svega toga stoje građani sa svojim pravima da se pitaju o valjanosti odluka kao što je ova o uvođenju Zdravitasa - zaključuje dr Danijela Grujić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati