Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

09. 10. 2024. 12:00 0

"Bio je na korak od smrti, kad se pojavio on": Priča o psu iz Vrbasa (VIDEO)

"Bio je na korak od smrti, a onda se pojavio on" - ovako kreće priča o spasavanju Paskala, psa koji je nakon samo nekoliko meseci boravka u azilu, usled loših uslova, bio u očajnom stanju - ali ne zadugo.

Na njegovu sreću, pojavili su se ljudi koji nisu želeli da odustanu od njega. Najpre su to bile devojke koje stoje iza "Prihvatilište za pse Vrbas". Kako su objasnile na svom Instagram profilu "sapice_vrbas" Paskal je u jednom trenutku pobegao iz azila. Ipak one su ga pronašle nakon dva dana, ali u još gorem stanju, zbog čega su, usled velikih povreda i vidljive traume polako su počele da gube nadu za njegov oporavak, ali je sreća bila na Paskalovoj strani.

Njihovu objavu na Instagramu, prenosimo u celosti:

"Telefon zvoni!

- Da, izvolite?

- Izvinite ako smetam, Bruno je kraj telefona, video sam video o Paskalu, želeo bih mu pomoći! Ime mog najboljeg prijatelja je Paskal i mislim da se ništa u životu ne dešava slučajno…

"Preko noći postao sasvim drugi pas"

Ovako počinje priča o spasavanju Paskala.

Inače, Paskal je bio jedan od "azilaca" koji su imali slobodu kretanja, ali je vrlo brzo od prelepog psa, kakav je bio kada je stigao, skoro preko noći postao sasvim drugi pas. Javljeno nam je da je nestao, dva dana nije viđen. Krenula je potraga za njim… Pronađen je zavučen u rov, sa povredama i ozbiljnim traumama. I dalje je misterija šta mu se desilo.

Ali jedan poziv menja sve. Njegovo stanje se sanira, rade se papiri za put u novi, bolji život. Na put kreće uz veterinarski nadzor i tako, posle devet sati vožnje, stiže u Jajce (BiH).

Paskal sada uživa sa novim drugarima

- Doček je bio domaćinski, srdačan, a njihov susret vrlo emotivan. Ono što su naše oči tamo videle, reči ne mogu da opišu! Blizu 50.000 kvadratnih metara prostranstva, slobode na dva ranča udaljena 500 metara jedan od drugog, koji bi trebali da pruže utočište za još po dvestotinak duša, kako bi imali punu komociju... Sloboda, šuma, reka, bazen, ljubav, briga, veterinarska nega… to je samo deo onoga u čemu će naš Paskal sada uživati sa svojim novim drugarima.

Hvala ti Bruno za sve što radiš i što ćeš tek raditi, hvala ti za podršku i pomoć, čast je poznavati te - stoji u njihovoj objavi.

Paskal je sada na sigurnom, a kako se može videti na snimku, njegov boravak na ranču u Jajcu je za njega bio pravi spas u zadnji čas!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati